Bo konto zawieszaja za chyba 3 negatywy, wiec jak cos sie nie spodoba (nawet pierdoła) to daja negatywa. Ja tam nikogo nie przekreślam, tyle że jeżeli mam kupić coś warte 5tys. zł to jednak kupuje u tych co juz sa sprawdzeni w jakimś stopniu. A przedmioty za 20-30zł to nawet u poczatkujących![]()
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
A co z tymi co kupuja po raz pierwszy ? Przecież są ludzie , którzy kupuja na allegro nie posiadając neta , nie posiadających kont internetowych i szybkich przelewów , idąc do jakiejs kafejki internetowej , znajdując to czego nie mogli nabyć w sklepie po prostu klikaja kup teraz . Oszuści ? Troszkę więcej zaufania do ludzi .
Ale my o sprzedawcach chyba mówimyCi co kupują to niech kupują. Byleby w jakiś sposób się skontaktowali. Zresztą ja i tak wysyłam po otrzymaniu przelewu
Kiedyś coś wysłałem to musiałem pokrywać koszt zwrotu przesyłki.
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Zaufanie to istotna rzecz w Życiu...Ale niekoniecznie do " wirtualnego partnera w interesach "...TU niech sobie ufają Inni...Nie odczuwam potrzeby bycia Pionierem w tej dziedzinie ....Ja poczekam aż jego Pełna Uczciwość będzie potwierdzona.Moje zdrowie psychiczne przy przelewaniu komuś np.3000pln jest wtedy lepsze...:-P
To tak jakbyś zapytał: czy mogę ufać ludziom? Nie oczekuj jednoznacznej odpowiedzi. Wśród allegrowiczów większość stanowią osoby solidne, poważnie podchodzące do interesów. Ale są też oszuści, krętacze i cwaniaki. Jak to w życiu. Rzecz w tym, żeby zachować zdrowy rozsądek i minimum ostrożności.
Jeśli kupujesz bardzo drogie przedmioty, najlepiej odbieraj je osobiście. Sprawdzaj komentarze sprzedających, nie daj nabrać się na "okazje".
Sam mam kilkadziesiąt transakcji na Allegro i do tej pory nie miałem żadnej wpadki.
Ja np, mam 14 komentarzy (pozytywnych) na allegro i czy to oznacza że jakby chciał coś sprzedać za ok 3 tyś to nie kupicie bo jestem niepewnywg mnie o allegrowiczu świadczy treść komentarzy a nie ich ilość, sam staram sie na bierząco informować kupujących o przebiegu transakcji i pomagać jak to jest możliwe. dzieki temu mam komentarze z pochwałami a nie w stylu "wszystko OK" i wg mnie to świadczy o allegrowiczu,
Ostatnio edytowane przez senturion ; 24-10-2006 o 14:58
REBEL+KIT+BG-E1+Kingston 512 MB+SanDisk 1GB+statyw hama+czas pokaże :rolleyes:
Jesli juz to tylko odbior osobisty lub przesylka kurierska za pobraniem (z mozliwoscia otwarcia i sprawdzenia przed oplaceniem).
A wg mnie o moim ewentualnym kontrahencie bardzo duzo mowi to jak bardzo sie stara o klienta. Na przyklad gdy widze aukcje/ogloszenia/posty gdzie literowki mnoza sie przez paczkowanie w sposob zupelnie niekontrolowany, to jasna dla mnie wskazowka ze mam do czynienia z osoba niedbala, nie szanujaca tych, ktorzy go czytaja, wiec i tak samo w ew. interesach moge spodziewac sie braku odpowiedniego poziomu.wg mnie oallegrowiczu śiadczy treść komentarzy a nie ich ilość, sam staram sie na bierząco informować kupujących oprzebiegu tranzakcji i pomagać jak to jest możliwe. dziekitemu mam komentarze z pochwałami anie w stylu "wszystko OK" i wg mnie toswiadczy o allegrowiczu,
Jakbys w takim stylu jak powyzszy post napisal ogloszenie na Allegro to max 1 sek bym takiej ofercie poswiecil, niezaleznie od mojej potrzeby czy jej atrakcyjnosci.