Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Czy mogę ufać allegrowiczom?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    A ja przy zakupach na większe kwoty wole kupić u sprawdzonych sprzedawców. Na małe kwoty to mi obojętne Zazwyczaj staram sie szukać ze swoich okolic. A co do oszukiwania na allegro..... chyba jeszcze nie trafiłem na takiego

To oczywiste że kupując coś wysyłkowo staramy się kupować u sprawdzonych sprzedawców , ale równocześnie nie można przekreślać tych , którzy dopiero zaczynają handel wysyłkowo-aukcjowy . Znam sprzedawców z samymi pozytywami ( koło tysiąca ) i nagle konto zawieszone .

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Bo konto zawieszaja za chyba 3 negatywy, wiec jak cos sie nie spodoba (nawet pierdoła) to daja negatywa. Ja tam nikogo nie przekreślam, tyle że jeżeli mam kupić coś warte 5tys. zł to jednak kupuje u tych co juz sa sprawdzeni w jakimś stopniu. A przedmioty za 20-30zł to nawet u poczatkujących
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

A co z tymi co kupuja po raz pierwszy ? Przecież są ludzie , którzy kupuja na allegro nie posiadając neta , nie posiadających kont internetowych i szybkich przelewów , idąc do jakiejs kafejki internetowej , znajdując to czego nie mogli nabyć w sklepie po prostu klikaja kup teraz . Oszuści ? Troszkę więcej zaufania do ludzi .

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Ale my o sprzedawcach chyba mówimy Ci co kupują to niech kupują. Byleby w jakiś sposób się skontaktowali. Zresztą ja i tak wysyłam po otrzymaniu przelewu Kiedyś coś wysłałem to musiałem pokrywać koszt zwrotu przesyłki.
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Dopiero zaczyna Awatar mcgregor99

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    A co z tymi co kupuja po raz pierwszy ? Przecież są ludzie , którzy kupuja na allegro nie posiadając neta , nie posiadających kont internetowych i szybkich przelewów , idąc do jakiejs kafejki internetowej , znajdując to czego nie mogli nabyć w sklepie po prostu klikaja kup teraz . Oszuści ? Troszkę więcej zaufania do ludzi .
    Zaufanie to istotna rzecz w Życiu...Ale niekoniecznie do " wirtualnego partnera w interesach "... TU niech sobie ufają Inni...Nie odczuwam potrzeby bycia Pionierem w tej dziedzinie ....Ja poczekam aż jego Pełna Uczciwość będzie potwierdzona.Moje zdrowie psychiczne przy przelewaniu komuś np.3000pln jest wtedy lepsze...:-P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez do_urden Zobacz posta
    Witam, chciałbym kupić sprzęt na allegro, ale nie wiem czy wydane pieniądze przełożą się na jakość sprzętu. Nie wiem czy dostanę dokładnie to samo co ze sklepu. Jeżeli mieliście styczność z tego typu formą zakupu, lub możecie kogoś konkrentego polecić , zachęcam.... pozdrawiam
    To tak jakbyś zapytał: czy mogę ufać ludziom? Nie oczekuj jednoznacznej odpowiedzi. Wśród allegrowiczów większość stanowią osoby solidne, poważnie podchodzące do interesów. Ale są też oszuści, krętacze i cwaniaki. Jak to w życiu. Rzecz w tym, żeby zachować zdrowy rozsądek i minimum ostrożności.
    Jeśli kupujesz bardzo drogie przedmioty, najlepiej odbieraj je osobiście. Sprawdzaj komentarze sprzedających, nie daj nabrać się na "okazje".
    Sam mam kilkadziesiąt transakcji na Allegro i do tej pory nie miałem żadnej wpadki.

Bywalec Awatar senturion
    Miasto
    Leżajsk-Dębica: Podkarpackie

Domyślnie

Ja np, mam 14 komentarzy (pozytywnych) na allegro i czy to oznacza że jakby chciał coś sprzedać za ok 3 tyś to nie kupicie bo jestem niepewny wg mnie o allegrowiczu świadczy treść komentarzy a nie ich ilość, sam staram sie na bierząco informować kupujących o przebiegu transakcji i pomagać jak to jest możliwe. dzieki temu mam komentarze z pochwałami a nie w stylu "wszystko OK" i wg mnie to świadczy o allegrowiczu,
    Ostatnio edytowane przez senturion ; 24-10-2006 o 14:58
    REBEL+KIT+BG-E1+Kingston 512 MB+SanDisk 1GB+statyw hama+czas pokaże :rolleyes:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez senturion Zobacz posta
    Ja np, nan 14komentarzy (pozytywnych) na allego iczy to oznacza że jakby chciał coś sprzedać za ok3tyś to nie kupicie bo jestem niepewny
    Jesli juz to tylko odbior osobisty lub przesylka kurierska za pobraniem (z mozliwoscia otwarcia i sprawdzenia przed oplaceniem).

wg mnie oallegrowiczu śiadczy treść komentarzy a nie ich ilość, sam staram sie na bierząco informować kupujących oprzebiegu tranzakcji i pomagać jak to jest możliwe. dziekitemu mam komentarze z pochwałami anie w stylu "wszystko OK" i wg mnie toswiadczy o allegrowiczu,
    A wg mnie o moim ewentualnym kontrahencie bardzo duzo mowi to jak bardzo sie stara o klienta. Na przyklad gdy widze aukcje/ogloszenia/posty gdzie literowki mnoza sie przez paczkowanie w sposob zupelnie niekontrolowany, to jasna dla mnie wskazowka ze mam do czynienia z osoba niedbala, nie szanujaca tych, ktorzy go czytaja, wiec i tak samo w ew. interesach moge spodziewac sie braku odpowiedniego poziomu.
    Jakbys w takim stylu jak powyzszy post napisal ogloszenie na Allegro to max 1 sek bym takiej ofercie poswiecil, niezaleznie od mojej potrzeby czy jej atrakcyjnosci.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Jakbys w takim stylu jak powyzszy post napisal ogloszenie na Allegro to max 1 sek bym takiej ofercie poswiecil, niezaleznie od mojej potrzeby czy jej atrakcyjnosci.
    Uczulony jestem na często spotykane na allegro wyrażenie "orginał" Zazwyczaj jak coś takiego widzę to sobie odpuszczam.

Bywalec Awatar senturion
    Miasto
    Leżajsk-Dębica: Podkarpackie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Na przyklad gdy widze aukcje/ogloszenia/posty gdzie literowki mnoza sie przez paczkowanie w sposob zupelnie niekontrolowany, to jasna dla mnie wskazowka ze mam do czynienia z osoba niedbala, nie szanujaca tych, ktorzy go czytaja, wiec i tak samo w ew. interesach moge spodziewac sie braku odpowiedniego poziomu.
    Sory ale pewnie wiesz jak niewygodnie jest pisać na laptopie na kolanach, jak się siedzi w tłocznym miejscu.

Ale co do literówek masz kompletną rację. Popieram.
    REBEL+KIT+BG-E1+Kingston 512 MB+SanDisk 1GB+statyw hama+czas pokaże :rolleyes:

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów