Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Czy mogę ufać allegrowiczom?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja od Medfoto ani razu nie dostałem odpowiedzi na gg, pisałem kilkakrotnie, na maila dostałem zdawkową, następnie zadałem kolejne pytanie i odpowiedzi nie było. Mam podobnie odczucia odnośnie sostunku Dobra transakcja=dbałość o klienta i zwracanie uwagę na jego obawy, generalnie zainteresowanie. A tego w przypadku tego sprzedawcy nie ma.
    Mam jeszcze jedno pytanie, On dysponuje sprzętem z dystrybucji niemieckiej, pisze na swoich aukcjach że gwarancja jest na 24 miesiące realizowana w Polsce, czy to jest możliwe. Słyszałem że eurogwarancja u Nas jest ważna jedynie rok.
    Czy mogę mieć pewność że sprzęt dystrybuowany z zagranicy jest tej samej jakości co kupowany w Polskim salonie? Czy genrealnie w przypadku sprzętu za kwotę rzędu 3000zł można słyszeć o różnicy jakości, czy absolutnie wsztystkie egzemplarze sprzedawane w całej Europie są identyczne jakościowo i technologicznie?

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez do_urden Zobacz posta
    Czy genrealnie w przypadku sprzętu za kwotę rzędu 3000zł można słyszeć o różnicy jakości, czy absolutnie wsztystkie egzemplarze sprzedawane w całej Europie są identyczne jakościowo i technologicznie?
    Z tym to jak ze wszystkim, zależy od egzemplarza. Może się trafić felerny a może też i dobry. Nawet Maybach się pewnie psuje... Podejrzewam że gwarnacja będzie realizowana przez tego TIP'a - wysyłasz do niego a on oddaje do serwisu gdzieśtam.
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Zablokowany Awatar javion

Thumbs up

A co powiedziecie o kolesiu "medfoto". Chcę kupić lustro cyfrowe.
    on jest ok sciaga z niemiec nowe rzeczy jak i rowniez ma sklep kupilem juz od niego kilkanascie rzeczy i kilka aparatow - jest ok

Ja od Medfoto ani razu nie dostałem odpowiedzi na gg, pisałem kilkakrotnie, na maila dostałem zdawkową, następnie zadałem kolejne pytanie i odpowiedzi nie było. Mam podobnie odczucia odnośnie sostunku Dobra transakcja=dbałość o klienta i zwracanie uwagę na jego obawy, generalnie zainteresowanie. A tego w przypadku tego sprzedawcy nie ma.
    Mam jeszcze jedno pytanie, On dysponuje sprzętem z dystrybucji niemieckiej, pisze na swoich aukcjach że gwarancja jest na 24 miesiące realizowana w Polsce, czy to jest możliwe. Słyszałem że eurogwarancja u Nas jest ważna jedynie rok.
    Czy mogę mieć pewność że sprzęt dystrybuowany z zagranicy jest tej samej jakości co kupowany w Polskim salonie? Czy genrealnie w przypadku sprzętu za kwotę rzędu 3000zł można słyszeć o różnicy jakości, czy absolutnie wsztystkie egzemplarze sprzedawane w całej Europie są identyczne jakościowo i technologicznie?
    mozna byc spokojnym - pisze tak dlatego ze 1 w tygodniu jest w niemczech i jak co to on zabiera sprzet do naprawy do niemiec wiec jest tak jak on pisze

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To i ja dołożę swoje trzy grosze, w temacie rzetelności opisów na allegro.
    Aparat jest w 100% sprawny, wszystko działa bez jakichkolwiek zastrzeżeń a matówka jest czysta. Jego stan śmiało oceniam jako BARDZO DOBRY. (zdjęcia REAL FOTO sprzedawanego obiektywu)
    Koleś, który sprzedaje to handlarz, zaopatruje się na Wrocławskiej giełdzie, o tym że w puszce brakuje muszli ocznej napisać już zapomniał, ktoś kto zaczyna dopiero zabawę w lustrzanki może się naciąć.
    I następny:
    Lampa była bardzo rzadko używana - co można zobaczyć na zdjęciach (real foto)
    Ciekawi mnie skąd on to może wiedzieć, kupił w sobotę rano na giełdzie, kilka godzin później już wisiała na allegro.
    A komentarze ma wyłącznie pozytywne, jest nawet supersprzedawcą. Dlatego też przy zakupach używanego sprzętu o większej wartości (dla jednych dużo to 5 kzł dla innych 3 hzł) trzeba jednak uważać i szukać raczej kogoś, kto pozbywa się swojego sprzętu.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

TENERE
    Guest

Domyślnie

Witam, chciałbym kupić sprzęt na allegro, ale nie wiem czy wydane pieniądze przełożą się na jakość sprzętu. Nie wiem czy dostanę dokładnie to samo co ze sklepu. Jeżeli mieliście styczność z tego typu formą zakupu, lub możecie kogoś konkrentego polecić , zachęcam.... pozdrawiam
    Osobiście chciałem kupić karte CF Sandiska ale z paru źrudeł dowiedziałem się że nawet to podrabiają chyba nawet było tutaj coś na forum na ten temat.

Pozdrawiam,
    Krzysztof

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów