Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: 350D a D70s Pomocy !!!

Dopiero zaczyna Awatar Rafb
    Miasto
    Wwa - Kat

Domyślnie

Matryca canona lepsza,
    odbitki sa lepsze z canona, na kompie nie widac roznicy, ale na papierze jest istotna różnica,
    a skoro masz szkla canona to inwestowanie w nowy system jest troch e (imo) glupie i kosztowne

i canon ma najwiecej obiektywow na swiecie...

Dopiero zaczyna Awatar Rafb
    Miasto
    Wwa - Kat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdrul Zobacz posta

Z kolei powszechne zdanie chodzi ze jednak Nikony są lepsze (bez urazy dla użytkowników Canonów )
    a gdzie takie przekonanie krąży na forum nikona ??

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

no tak tylko co to za szkła sa. Jeszcze żebym miał jakieś L-ki a tak.

Domyślnie

opyl D70 i szkło, 300D opyl na części i będziesz miał na 30D jak przyfarcisz...

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

aż tak nie będe szalał wole kupić tańsze body i lepsze szkiełko

do tych wszystkich opini o 350D podchodze z pewnym dystansem skoro ludzie narzekają na to że jest mały. Mi tam 300D leży idealnie. 350 jest tych samych gabarytów. Nikon mi się wydaje jakbym trzymał worek z ziemniakami.

Domyślnie

do 350D można dokupić gripa, i leży idealnie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdrul Zobacz posta
    aż tak nie będę szalał wole kupić tańsze body i lepsze szkiełko

do tych wszystkich opinii o 350D podchodzę z pewnym dystansem skoro ludzie narzekają na to że jest mały. Mi tam 300D leży idealnie. 350 jest tych samych gabarytów. Nikon mi się wydaje jakbym trzymał worek z ziemniakami.
    @ tdrul
    Jaa posiadam akurat 350D.
    Generalnie dużo bardziej wolę rozmawiać o wadach aparatu (włsnego) niż o jego zaletach. Dla mnie ludzie którzy potrafią too robić too zdecydowanie lepsi fachowcy bez uprzedzeń i kompleksów.
    Tak się składa, że mój szwagier ma właśnie D70 noo i jak do mnie przychodzi chętnie powymieniał bym się z nim wrażeniami co do fotografowania, sprzętu itd.
    Rozmowa przeważnie kończy się gdy zadam pytanie: "jak aparat" i słyszę odpowiedź: "SUPER".
    Wszyscy wiemy, że takich nie maa, przynajmniej jaa jako wieczny i niepoprawny malkontent na taki trafić nie mumię !!!
    Ale do rzeczy,
    Piesze własną opinię skoro pytasz:
    350 D nie jest wielkości 300D gdyby był faktycznie mógłby być idealny,
    350D jest mniejszy i to sporo i w/g mnie jest ZA MAŁY !!!
    Do tego plastik w stosunku do 300D i NIE TYLKO jest BEZNADZIEJNY !!!
    Uważam, żeee to wstyd i hańba oraz brak szacunku takie traktowanie ludzi z lżejszym portfelem nie przystoi firmie takiej jak CANON.
    Obudowa 350D to żenada, jaaa dbam o niego pieszczę go i chucham, a mimo tego od samego chuchania mam powycierany bok w okolicy rękojeści.
    Jeśli chodzi o sam klank i menu jest OK, przyciski (sensorki) są lepsze niż w 70-ce.
    70D ma zdecydowanie lepszą obudowę i jest lepszy wielkościowo jak na amatorski aparat.
    jestem przeciwnikiem dodawania GRIPA do 350d.
    Aparat wygląda jak stara lampa błyskowa do której obok aparatu nosiło się baterie w osobnym pudełku. Dla mnie tooo takie udawanie Profesjonalnego aparatu. Miałem i sprzedałem. Poza tym po dołączeniu gripa i zwykłym kładzeniu aparatu np. na stole obiektyw z powodu różnicy poziomu jest narażony na uderzenia przedniej jego części o blat. Tracimy większą powierzchnię styku i robią się dwa punkty, tooo też mnie odrażało.
    Jeśli chodzi o jakość zdjęć. O szumach się nie wypowiadam ale coś w tym jest żeee, Nikon robi faktycznie jakby takie bardziej "ŻYLETY" i nie wiem z czego to wynika porostu tak odczuwam porównując foty.
    Za too poo wywołaniu zdjęcia CANONA są one jak by bardziej Żywe.
    Bardziej głębokie, zróżnicowane, mają więcej planów (to także tylko odczucie).
    Jaa cenię sobie uniwersalność w każdej dziedzinie życia, tak żee dla mnie wielorakość obiektywów CANONA bardzo przemawia.
    Kultura pracy nawet miernych obiektywów CANON-owskich także jest dużo lepsza niż dużo lepszych konkurentów.
    A teraz tooo do czego w/g mniee powianiem zacząć.
    Dla mnie podniecanie się samym body w dobie gdzie co chwilę jest jego nowsza wersja jest nieporozumieniem !!!
    Kupując BODY choćby najlepsze nie masz gwarancji, żee za miesiąc konkurencja nie wprowadzi na rynek czegoś nowego, zupełnego HITU.
    I tuuu znowu z czysto praktycznego punktu widzenia najlepiej kupić zwykłe nie konkurencyjne body i poczekać aż wyjedzie coś nowego tak jak w przypadku 400D i 350D. Teraz 350D jest w dobrej cenie jest warte swoich pieniędzy.
    Inwestować dużo bardziej opłaca się w szkła na nich kupując nowe tracisz OK 30% aa kupując używane OK 10÷20%.
    Jaa dużo większą wagę przykładam do obiektywów iii dużo większą różnicę widzę pooo zmianie obiektywu niż body.
    To tyle.
    Ostatnio edytowane przez DZIOBEK ; 29-10-2006 o 23:37
    Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem.

Bywalec Awatar senturion
    Miasto
    Leżajsk-Dębica: Podkarpackie

Domyślnie

zgadzam sie z poprzednikami ze canon robi lepsze zdjecia, porównywałem zdjecia na papierze z Nikona D100 i mojego Rebela i canon rzeczywiście ma żywsze kolory, Nie wiem czy tamten D100 był "inny" ale wychodziły na papierze takie jakies mleczne zdjecia.
    REBEL+KIT+BG-E1+Kingston 512 MB+SanDisk 1GB+statyw hama+czas pokaże :rolleyes:

Domyślnie

Z mojego doświadczenia wiem, że zarówno z C jak i z N można uzyskać bardzo zbliżone jakościowo odbitki (tzn. mogą być problemy z odróżnieniem) - wszystko zależy od obróbki raw i poźniej tiffa, niektórzy twierdzą, że się nie da, ale ja jakoś dawałem radę (odbitki od 15-21 wzwyż, mniejszych z cyfrówki to szczerze nigdy nie robiłem

Ps: używałem obu systemów

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów