Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Zgubiłem, zostawiłem może mi ukradli ...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie Zgubiłem, zostawiłem może mi ukradli ...

Jak w temacie - od miesiąca jestem zmuszony używać wbudowanej lampy w 10d i o dziwo ... zauważyłem że jeśli akumulator jest nie naładowany na ful fotki wychodzą jak by lampa nie błysła ale jakiś błysk jest (nie wim może zła synchronizacja ?)
    Co o tym sądzicie ?

pozdrawiam

Bywalec Awatar pejot
    Miasto
    B-stok

Domyślnie

Mi wbudowana lampa też czasem szaleje- albo przepali zdjęcie, albo niedoświetli (i to ostro, na pierwszy rzut oka o przynajmniej 5-6 EV). nie wiem od czego to zależy... zdarzyło się to kilka razy na kilka tysięcy, ale jednak. Dużo częściej zdarza mi się to z 420ex, jakby aparat nie łapał z nią synchronizacji, albo jakby w ogóle jej nawet nie widział (lampa błyśnie, ale nastawy aparat robi jakby jej nie było)

aha- stopień naładowania aku nie ma u mnie jakiegokolwiek wpływu.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pejot
    Mi wbudowana lampa też czasem szaleje- albo przepali zdjęcie, albo niedoświetli
    No właśnie czy myślisz że to wina aparatu ?

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie Re: Zgubiłem, zostawiłem może mi ukradli ...

Cytat Zamieszczone przez tygryssssss
    Jak w temacie - od miesiąca jestem zmuszony używać wbudowanej lampy w 10d i o dziwo ... zauważyłem że jeśli akumulator jest nie naładowany na ful fotki wychodzą jak by lampa nie błysła ale jakiś błysk jest (nie wim może zła synchronizacja ?)
    Co o tym sądzicie ?

pozdrawiam
    a ja zauważyłem kolejną wadę 300D, lampa ładuje się po wyrzuceniu dobre trzy sekundy, napis "busy" powoli zaczyna mnie prześladować...

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Z wbudowaną lampa mam problemy tylko wówczas, gdy robie fotę na wąskim kącie, rura rzuca cień na obiekt i zdięcie do kosza. Z 550Ex kilka razy przepaliłem, ale to z mojej winy.
    //mj

Coś już napisał
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pejot
    Mi wbudowana lampa też czasem szaleje- albo przepali zdjęcie, albo niedoświetli (i to ostro, na pierwszy rzut oka o przynajmniej 5-6 EV). .
    Ja takie objawy mam jedynie ze szkłem manualnym M42 i muszę uważać na to co wychodzi i odpowiednio reagować z nastawami. Nie zauważyłem żeby stan naładowania miał jakieś zdecydowane znaczenie, przy "padającym' wprawdzie nie błyskałem ale leżącego się nie kopie...
    już 10D
    + stary Canon 500N
    trochę innych dodatków i kilka zabytków (Ami66, Kijew 19...)

Uprawnienia umieszczania postów