Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: Problemy z adapterem Eos/M42

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

eeeeee a czy wcisnąłeś przycisk do zdejmowania obiektywów na body ?? (wiem, że to głupie ale o najprostszych sprawach się zapomina). Spróbuj nie odkręcać obiektywu tylko wcisnąć przycisk do zwalniania obiektywu na body przyciśnij obiektyw (z redukcją) do body i przekręcaj tak jakby był to zwykły canon. Podem odkręć redukcję.
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiderski Zobacz posta
    Powinien pasować. Próbowałeś go reklamować u sprzedawcy? Może mocowanie jest gdzieś skrzywione/nie mam innego pomyslu co tu można popsuć
    Ja tez kiedys taki mialem. Pilnik + 15 min i bedzie po klopocie :-). Po prostu wewnatrz adapterta jest za wasko tam gdzie wsuwaja sie zaczepy z body.

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Bardzo dziwne, że trafiają się pojedyncze - wadliwe egzemplarze. Myślałem, żę robi się to seriami gdzieś na Tajwanie i trudno jest to zepsuć. Myliłem się
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiderski Zobacz posta
    Bardzo dziwne, że trafiają się pojedyncze - wadliwe egzemplarze. Myślałem, żę robi się to seriami gdzieś na Tajwanie i trudno jest to zepsuć. Myliłem się
    Widać Tajwańczyk Tajwańczykowi nierówny ;-) Ta redukcja jest dość popularna więc pewnie tłucze ją niejdna "manufaktura".
    Ja swoją (z wrocławskiej giełdy foto, za 50 zł, bez pokrowca) wkręcałem w kilka puszek, w tym w eosa 5 i wszędzie, z obiektywem czy też bez, wkręcała się i wykręcała bez problemu, choć z oporemn nieco większym niż szkła EF (canon, sigma)
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 23-10-2006 o 09:56
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Ja mam przejściówke z potwierdzaniem ostrości i bez. Ta z potwierdzaniem w moim body zapina się bez problemu, lecz u kumpla z takim samym body nawet się zapiąc nie chciała - na chama nie chcieliśmy zapinać. Ta bez potwierdzania zapina się w obu bez problemu... także to różnie bywa widocznie i wychodzi na to że wina jest po stronie body
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ridzu Zobacz posta
    Kupilem na allegro, od firmy w lodzi, dokladnie cos takiego: http://www.allegro.pl/item130834324_...wiec_nowy.html
    Mam dokładnie ten sam i nie mam z nim żadnych problemów (oprócz tego, że złazi z niego farba ).
    Acha, na przejściówkę mam naklejonego poxipolem dandeliona (potwierdzenie ostrości).

Może naprawdę nie wcisnąłeś przycisku zwolnienia obiektywu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CoNic Zobacz posta
    ...Może naprawdę nie wcisnąłeś przycisku zwolnienia obiektywu
    W takim razie jeśli udało się zdjąć adapter to czy bagnet jeszcze jest na swoim miejscu ??

Dopiero zaczyna Awatar ridzu

Domyślnie

oczywiscie sprawa wygladala tak, ze ja przyciskalem przycisk zwalniania obiektywu a ojciec operowal mlotkiem i srubokretem Na szczescie firma jest w porzadku, pojade do nich i spokojnie wymienie na dobry egzemplarz. Tez nie myslalem, ze moze zdarzyc sie jakis pojedynczy wadliwy model. Pilnik dobry pomysl, ale skoro sa z tego samego miasta to juz sie przejade, chociaz to tak jak na koniec swiata xD

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Niedawno kupiłem adapter z tej firmy i nie mam takich problemów, wręcz przeciwnie, nawet nie musze używać przycisku zwalniania obiektywu, wychodzi bez tego co mnie wręcz zdziwiło (350D) I jak na razie farba nie złazi (to zresztą chyba nie farba, tylko anodyzowany jest...)

Pozdrawiam,
    Tomek

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Przeiceż to, że adapter wychodzi bez przycisku odblokowania jest równie poważnym problemem. Tylko czekać aż Twój Sonnar (czy czego tam używasz) kiedyś gruchnie z całym impetem o ziemię.
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów