Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Wytlumaczcie jak dziala JH3200

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie Wytlumaczcie jak dziala JH3200

Niemoge znalezc w internecie inofrmacji o dzialaniutej lampki.Czy swieci ona swiatlem stalym, czy blyskiem?? Napisane jest ze wyzwalana jest fotocela, czyli chyba blyska, ale niejestem pewien.Jak to jest z gwintem.Czy to jakis specjalistyczny gwint czy mozna kupic normalna oprawke??

Lampke ta znalazlem tutaj http://www.funsports.pl/f-default-f.htm

Szukac na stronie w studyjnych lampach blyskowych.

32Ws, czas ładowania do 10s.
    wyzwalanie: fotocela
    zasilanie: 230V
    dostępne wyposażenie: SA01 zestaw 4 filtrów

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

To lampa blyskowa. Pasuje w oprawke po kazdej normalnej zarowce, co daje duzo mozliwosci montazu.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To ja się podłączę z pytaniem - czy mając puszkę z E-TTL II i taką zarówkę błyskową -żarówka odpali po właściwym błysku czy niestety przy pomiarowym? Chociaż i tak źle i tak niedobrze - to pewnie trzeba pracować w e-ttl i fel-ować?

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Niestety odpala przy pierwszym napotkanym. Choc nawet gdyby odpalala przy drugim nie mialo by to duzego sensu, bo to powodowalo by liczne przepalenia z e-ttl'em (swiatlo zarowki dokladalo by sie do prawidlowej ekspozycji wyliczonej po przedblysku).

Albo felowac albo zorganizowac sobie jakas lampe mogaca pracowac w trybie manualnym. Wtedy jest jeden blysk.

No i oczywiscie zawsze zostaja przewody. Chyba najlepsza opcja liczac funkcje upierdliwosci wzgledem kosztow
    ...

Dopiero zaczyna Awatar JarQ
    Miasto
    Szamotuły

Domyślnie

Właśnie zamierzam kupić tą żarówkę. Używał jej będę pod stołem bezcieniowym. Odpalana będzie błyskiem lamp „studyjnych” BOLING 120Ws ,która to jedna z nich jest podłączona kablem synchro
    do mojego 350D
    Martwi mnie tylko jej czas ładowania. Ale użycie pod stołem bezcieniowym mocniejszej żarówki powoduje przepalenia

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

widzalem na allegro te zarowki ale o elektronicznie ograniczonej mocy.moze warto sie tym zainteresowac.Zastosowanie wlasnie do stolow bezcieniowych.

Uprawnienia umieszczania postów