Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 150

Wątek: Adobe lightroom - praktyka stosowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sempoo Zobacz posta
    W oknie importu - Information to Apply: Develop Settings (3 rubryka od dołu).
    he he w jakiej sytuacji jesteś w stanie doprowadzić do pojawienia się tego okienka ?? Krótko dziś spałem, ale to jednak nie powinno tłumaczyć tego, że tego nie widzę. U mnie to okno wygląda tak:

co skopałem ??
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

badz zmienic calkowicie domyslny profil. lightroom w ten sposob przypisze nowy domyslny profil do aparatu jakim zostalo zrobione zdjecie a ty wybrales takie ustawienia jako domyslne.

Kelby napisal akurat taki sposob w swojej ksiazce "Adobe Photoshop Lightroom for digital photographers" (wlasciwie wspomnial o takiej mozliwosci, niestety canon w AL jest traktowany po macoszemu - te glupie kolory)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Myszoor Zobacz posta
    he he w jakiej sytuacji jesteś w stanie doprowadzić do pojawienia się tego okienka ?? Krótko dziś spałem, ale to jednak nie powinno tłumaczyć tego, że tego nie widzę. U mnie to okno wygląda tak:

co skopałem ??
    muszisz najpierw stworzyc sobie preset. na dowolnym zdjeciu (bezposrednio po imporcie) zmien sobie ustawienia B&C a nastepnie po lewej w okienku presets klikajac na plus dodaj swoje ustawienia.

a pozniej w oknie importu w grupie "information to apply" z menu develop settings wybierz swoj preset.
    Ostatnio edytowane przez werek ; 21-12-2007 o 09:50 Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

co skopałem ??
    Przecież jak byk stoi napisane Develop Settings LR ma wbudowanych kilka presetów fabrycznych, Zero'ed to jeden z nich, więc wybierasz go i tyle. (używam LR 1.2 nie wiem jak Ty)
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

(...)Krótko dziś spałem, ale to jednak nie powinno tłumaczyć tego, że tego nie widzę.(...)
    co skopałem ??
    Ale chyba jednak tłumaczy, bo nie widzisz czegoś, co jak byk stoi na ekranie.
    Lemme help:

Domyślnie

Pytałem o wspomniany wcześniej "Zero'ed" - a, że mam tych presetów tak ze dwa ekrany to nie zauważyłem, że idzie (chyba) o coś co się zwie "General - Zeroed". Załapałem idę - dzięki
    (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
    => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Bywalec Awatar Nicram
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Trochę off topic ale sie przyda dla wszystkich w tym poście na 24foto.net jest zestaw 20 linków które pozwalają poznać Lightrooma
    jakieś D + sporo zapału

szups
    Guest

Domyślnie

czy orientuje sie ktos jak zrobic preset z wlasnym logiem?

Domyślnie

chodzi Ci o taki efekt? Druga opcja w menu programu..
    Ostatnio edytowane przez Memoriz ; 13-01-2009 o 19:34
    .

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pozwolę sobie dopytać o konkrety, bo większość linków podanych wcześniej nie działa.

- jak wyciągnąć nazwę plików na dolny pasek pod miniaturki?
    - jakiś łatwiejszy sposób na eksport konkretnego przygotowanego pliku niż karkołomna kombinacja: ctrl-alt-shift-e ?
    - jak ustawić wczytywanie katalogu ze stałymi moimi parametrami (powiedzmy saturacja +5 czy konkretne sztywne wyostrzanie).
    - miniaturki w pionie mi się nie odwracają. Oczywiście nie mogę znaleźć tego ptaszka..

To chyba tyle. Gdyby ktoś miał jakiś fajny link do poczytania, to oczywiście poproszę.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    - jak wyciągnąć nazwę plików na dolny pasek pod miniaturki?
    tak?

ale to tylko w "Library", w "Develop" tylko info w lewym górnym rogu zdjęcia

- jakiś łatwiejszy sposób na eksport konkretnego przygotowanego pliku niż karkołomna kombinacja: ctrl-alt-shift-e ?
    pojęcia nie mam

- jak ustawić wczytywanie katalogu ze stałymi moimi parametrami (powiedzmy saturacja +5 czy konkretne sztywne wyostrzanie).
    tam gdzie masz strzałkę wybierasz preset - wczyta z jego ustawieniami

- miniaturki w pionie mi się nie odwracają. Oczywiście nie mogę znaleźć tego ptaszka..
    tu:

lub tu:

w zależności od modułu

Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów