Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5131415
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 150

Wątek: Adobe lightroom - praktyka stosowania

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie Odp: Adobe lightroom - praktyka stosowania

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jeden obraz wart tysiąca słów.

Generalnie jestem zdziwiony, że u ciebie jest jakakolwiek różnica pomiędzy Lr 4 + process 2010 i Lr 3. Powinno być identycznie.
    Ale z drugiej strony - jeśli zamierzasz korzystać ze starej wersji silnika, to po co w ogóle upgradować?

Chyba nie masz wyjścia i musisz stworzyć presety od nowa.
    To powiedz mi czemu tak się dzieje skoro nie powinno. Co najlepsze zauważyłem ze raz preset wrzucony na 2012 jest taki jak prwie ten na 2010 czasem całkowicie jakies inny daje efekt. Czy np. przeinstalowanie Lightrooma moze pomóc??. Czy po prostu odinstalowac 4.4 i wrzucic 3 i czekać na 5. Dzieki

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

no ale to chyba jasne, że preset zrobiony w procesie 2010 (inny mechanizm, inaczej działające "suwaczki") inaczej wyglądał będzie w 2012.

ja sobie niektóre presety zamieniłem z 2010 na 2012, a jeśli jest jakiś wybitny w 2010, to po prostu zostawiam i działam w starym procesie (lecz wybitnie rzadko)
    ebe ebe

Wyedytuj plik z template`m .lrtemplate i zmień 2010 na 2012. Powinno pomóc ;-) (wyedytuj choćby notatnikiem)

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Forumowicze a powiedzcie mi czy jest możliwość abym na jednym komputerze miał dwie wersje Lightrooma czyli 3 i 4.4. Wole zapytać, ponieważ na 4.4 mam już sporo obrobionych zdjęć i w razie instalacji starszej wersji oby mi czegoś tak nie pozmieniało ze sporo mojej pracy pójdzie na marne.

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez greg1981 Zobacz posta
    czy jest możliwość abym na jednym komputerze miał dwie wersje Lightrooma czyli 3 i 4.4.
    Bez najmniejszego problemu. Domyślnie instalują się w innych katalogach. Ja aktualnie mam wersje 4.4 i 5.0.

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
    Bez najmniejszego problemu. Domyślnie instalują się w innych katalogach. Ja aktualnie mam wersje 4.4 i 5.0.
    Ja niestety jak miałem 3 i zainstalowałem 4.4 to mi wycięło 3 ale na szczescie wszystkie ustawienia z 3 zapisały sie w nowym - na szczęście.

Coś już napisał

Panie i Panowie,
    szybkie pytanko dot. lightrooma. Miałem obrobione zdjęcia i przez przypadek podczas usuwanie jednego zdjęcia, usunąłem z lightrooma wszystkie, korzystając z opcji "Delete from disk". Zdjęcie poleciały do Kosza, przywróciłem je, zsynchronizowałem lightrooma, ale niestety zdjęcie są "surowe". Czy jest jakaś szansa na odzyskanie presetów do zdjęć, tak aby nie trzeba było ponownie wszystkiego obrabiać?
    Liczy się pomysł.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

jezeli zapis ustawien ACR byl tworzony do plików .xmp i jezeli te pliki rowniez przywrociles z kosza, to nie trzeba bedzie robic wszystkiego od nowa.
    w przypadku brakow plikow .xmp czeka Cie praca od poczatku..
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Coś już napisał

niestety nie było .xmp fuck!
    Liczy się pomysł.

A backupu katalogu sprzed usunięcia nie masz? Jak nie to na przyszłość - włącz w ustawieniach backupy codzienne, naprawdę się przydaje.

Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5131415

Uprawnienia umieszczania postów