Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Jaki jest najszybszy Canon? powyżej 5 kl/s

Domyślnie Jaki jest najszybszy Canon? powyżej 5 kl/s

Czy ktoś może mnie oświeci jaki model analogowy ma największą liczbę klatek na sekundę? Powyżej 5 kl/s. oraz bardzo krótkie czasy, rzędu 1/4000 sek.

Czy można kupić cos takiego za jakieś rozsądne pieniądze?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

EOS 1N RS - 10fps, shutter lag 5ms, czasy do 1/8000s.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Najszybszy analog to "Canon New F-1" z "High Speed Motor Drive". Rolka w jakies 2.5 sekundy Inaczej mowiac 14fps. Niestety tylko 1/2000 maksymalnie. Pewnie nie do zdobycia za rozsadne pieniadze (z racji malej popularnosci) i jest nieco monstrualnych rozmiarow

http://www.mir.com.my/rb/photography...peed/index.htm

To tyle jesli chodzi o ciekawostki.

Jesli chodzi o zakupy to napewno lepszym wyborem bedzie 1N RS. Choc tylko 5 punktow AF i zjada troche swiatla nieruchomym lustrem.

http://www.mir.com.my/rb/photography...nRS/index1.htm

Rownie dobry pomysl (lepszy AF) to eos 3 z boosterem ciagnacy 7fps. Albo 1V HS (1V + PB-E2, ten sam booster co do eos'a 3) majacy 10fps. Oba beda mialy lepsze wykorzystanie czulosci filmow i jasnosci szkiel z racji tradycyjnego ruchomego lustra, oba maja lepszy af do f/8 z 45 punktami i oba maja czas 1/8000.

http://www.luminous-landscape.com/re...n_eos-1v.shtml
    http://photonotes.org/reviews/1-1N-3-1V/
    http://www3.canon.de/images/pro/fot/...HS_eng_toc.pdf
    ...

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jedna mała uwaga co do 1V (nie mam doświadczeń z Eos3).10 fps dotyczy przypadku gdy stosujemy PB-E2 z dedykowanym akumulatorem. W przypadku stosowania baterii „paluszków” wychodzi to jakieś 8.5 fps.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

kuchatek: ciekawe jak się tym canonem robiło pionowe fotki.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

No k** niech mi ktoś teraz powie, że "kiedyś to ludzie robili sport zenitami i też zdjęcia były wspaniałe"

Swoją drogą, to musi być dziwne uczucie pstrykać takim body z pellicle mirror... tak zupełnie bez blackoutu...

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    No k** niech mi ktoś teraz powie, że "kiedyś to ludzie robili sport zenitami i też zdjęcia były wspaniałe"
    Dokładnie Tych najbardziej profi zapewne wyposażali w taki sprzęt. Albo co bogatsi sami kupowali. Widać zawsze dążono do jak najlepszych rozwiązań jak na dane czasy. Można by poszukać jakiś zdjęć takich fotografów w akcji. W grupce pewnie się im źle fociło, bo się zasłaniali

[OT] Swoją drogą ktoś może zapoda link do galerii jakiegoś profi Zenitowca.
    Jakieś portfolio Zenitowca sportowca, ptakowca, samolotowca bym zobaczył.
    O pojedyńczych fotach już się słyszało.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Zielony - to musiało by być portfolio jakiegoś być moze nieżyjącego już autora fotografującego jakimś całkowicie manualnym F-1 lub jakimś Pentaksem Spotmatikiem lub Nikonem FM lub FM2 ( ci ostatni mają jeszcze szansę żyć )... zenitem minkt poważnie nie fotografował nawet 20 lat temu (PAP miał np Canony F-1 itp)
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Domyślnie

Dzięki wielkie za odpowiedzi. Jak widzę to raczej nic taniego chyba się nie znajdzie powyżej 5 kl/s. Mam w tej chwili EOSa 630 i on właśnie tyle tłucze, ale chciałem coś szybszego. Spróbóję podziałać z nim. Zobaczymy co wyjdzie z moich nowych pomysłów

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dosyć tanio możesz dorwać EOS-a 1N. Ma 8 kl/s.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów