Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: pyłki kurzu pod LCD w 30D

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
    Teo, ale to nie ma nic wspolnego z pylkami. One sa pod szkielkiiem zabezpieczającym LCD, na samym LCD. Folia tka czy inaczej coby sie szybka nie porysowala jest ok. W Fuji nie mam folii o aparat dbam raczej srednio i nie mam ani jednej rysy, nie wiem jak Canon to wytrzma wiec moze tutaj lepiej folie dac.

Pozdrowki
    Paweł
    No właśnie - w moim pierwszym aparacie zauważyłem parę pyłków w kilka tygodni po zakupie. Dlatego nakleiłem folię z marginesami, które wystają 2-3 mm poza krawędzie LCD. Tak samo zrobiłem z drugim body, ale zaraz po zakupie. Lepiej zapobiegać niż mieć potem zasyfiony monitorek. Zwłaszcza jak sprzęt kiedyś pójdzie do ludzi... Dzięki mariginesom pyłki nie dostają się pod szkiełko chroniące wyświetlacz LCD.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    No właśnie - w moim pierwszym aparacie zauważyłem parę pyłków w kilka tygodni po zakupie. Dlatego nakleiłem folię z marginesami, które wystają 2-3 mm poza krawędzie LCD. Tak samo zrobiłem z drugim body, ale zaraz po zakupie. Lepiej zapobiegać niż mieć potem zasyfiony monitorek. Zwłaszcza jak sprzęt kiedyś pójdzie do ludzi... Dzięki mariginesom pyłki nie dostają się pod szkiełko chroniące wyświetlacz LCD.
    Wiesz tylko gdzie pewność że one się dostają akurat tędy. To szkiełko jest chyba przyklejone do korpusu. Ja się obawiam, że to się odbywa gdzieś wewnątrz puszki i obklejanie wyświetlacza nie wiele tu pomoże.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

hmmm, no to pozostaje tylko mieć nadzieję, że uszczelki zawitają do kolejnej wersji aparatu z segmentu semi-profi )) i kłopoty z syfem się skończą...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów