Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: pyłki kurzu pod LCD w 30D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
    ...rozbiora go na czesci a podczas skladania jeszcze wicej tam powlatuje, mam przetestowane z komórką , chcialem wyczyścic i dopiero teraz mam tam smieci ;-)
    Miałem dokładnie tak samo jak mi wymieniali klawiaturę

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Jeszcze jedna uwaga, 30D (20D) to wciąż mimo wysokiej ceny lustrzanki amatorskie
    SPRZECIW !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Jeszcze jedna uwaga, 30D (20D) to wciąż mimo wysokiej ceny lustrzanki amatorskie.
    Etam, niedbalstwo zwykle przy projektowaniu, mialem kilka komaktow i w zadnym nie mialem takich problemow.

Początki nałogu

Domyślnie

Ale fuji S7000 to kompakt za 1000zł i co i nic ani pyłku, a w c-150 olympusa mojego syna za 100zł wogole nic bo nie ma szybki ;-).

Pozdrowki
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Bywalec Awatar viTo
    Miasto
    Kędzierzyn - Koźle

Domyślnie

u mnie w starym sony P73 tez ni widu ni slychu o kurzu... mimo tego, ze aparat ma 1,5 roku i fakt faktem jest bez szybki... za to w premierze... szkoda gadac
    EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
    Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:

Początki nałogu

Domyślnie

Hej, polecam kupienie i naklejenie folii ochronnej na LCD Tylko trzeba wyciąć z małymi marginesami dookoła. Ja mam taką z firmy HAMA - kosztowała raptem 5 zł, a sprawuje się całkiem dobrze.

Początki nałogu

Domyślnie

Teo, ale to nie ma nic wspolnego z pylkami. One sa pod szkielkiiem zabezpieczającym LCD, na samym LCD. Folia tka czy inaczej coby sie szybka nie porysowala jest ok. W Fuji nie mam folii o aparat dbam raczej srednio i nie mam ani jednej rysy, nie wiem jak Canon to wytrzma wiec moze tutaj lepiej folie dac.

Pozdrowki
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
    Teo, ale to nie ma nic wspolnego z pylkami. One sa pod szkielkiiem zabezpieczającym LCD, na samym LCD. Folia tka czy inaczej coby sie szybka nie porysowala jest ok. W Fuji nie mam folii o aparat dbam raczej srednio i nie mam ani jednej rysy, nie wiem jak Canon to wytrzma wiec moze tutaj lepiej folie dac.

Pozdrowki
    Paweł
    No właśnie - w moim pierwszym aparacie zauważyłem parę pyłków w kilka tygodni po zakupie. Dlatego nakleiłem folię z marginesami, które wystają 2-3 mm poza krawędzie LCD. Tak samo zrobiłem z drugim body, ale zaraz po zakupie. Lepiej zapobiegać niż mieć potem zasyfiony monitorek. Zwłaszcza jak sprzęt kiedyś pójdzie do ludzi... Dzięki mariginesom pyłki nie dostają się pod szkiełko chroniące wyświetlacz LCD.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    No właśnie - w moim pierwszym aparacie zauważyłem parę pyłków w kilka tygodni po zakupie. Dlatego nakleiłem folię z marginesami, które wystają 2-3 mm poza krawędzie LCD. Tak samo zrobiłem z drugim body, ale zaraz po zakupie. Lepiej zapobiegać niż mieć potem zasyfiony monitorek. Zwłaszcza jak sprzęt kiedyś pójdzie do ludzi... Dzięki mariginesom pyłki nie dostają się pod szkiełko chroniące wyświetlacz LCD.
    Wiesz tylko gdzie pewność że one się dostają akurat tędy. To szkiełko jest chyba przyklejone do korpusu. Ja się obawiam, że to się odbywa gdzieś wewnątrz puszki i obklejanie wyświetlacza nie wiele tu pomoże.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar viTo
    Miasto
    Kędzierzyn - Koźle

Domyślnie

tak jak wyzej nie ma sensu dawac folii skoro juz sa pylki kurzu pod lcd. mi w fotojokerze baba wcisnela folie ochronna ktora kosztuje ok. 40 zl. za 3 arkusze + jakas szmatka na sucho i mokro... za ten bajer przy zakupie aparatu doplacilem caly 1 złocisz... wiec oplacalo sie... ;-)
    EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
    Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Czy to naprawde uniemożliwia robienie zdjęć, że aż trzeba wysyłać aparat do serwisu? Aż z ciekawości wyciągnąłem z torby mojego 300d, obejrzałem wyświetlacz ... może i są tam jakieś pyłki, i co z tego? Nie zauważył bym ich nawet gdyby nie ten temat. Zresztą nadal mam to w d*pie ;-)

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów