Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jak najtaniej kupić nowego 30d ?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Jak najtaniej kupić nowego 30d ?

Przymierzam się do Canona 30D body. Obleciałem adoramę i amazon, wychodzi dość tanio nawet z przesyłką, ale zawsze to minus że gwarancji nie ma. Czy ktoś z Was kupował sprzęt w USA ? Są też oferty z honk kongu - np taka : http://cgi.ebay.pl/Canon-EOS-30D-8-2...QQcmdZViewItem , ale to już w ogóle mnie trochę odrzuca. Cena na allegro to ok 4299 zł , gdyby była 4000 zł to brałbym od reki a tak to musze kombinować. Planuję jeszcze zakup Tamrona 28-75 F2.8 więc niestety muszę się ściskać. A po dzisiejszej zabawie 30D i 400D stwierdziłem że 400setki nie kupię. Macie jakies pomysły ? A może stanieje po wyjściu K10d, które nie wiadomo kiedy będzie dostępne

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Jak miałbym zaryzykować zakup niepewnego aparatu za tę kasę to nie zastanawiałbym się nawet gdyby różnica wynosiła 1k pln. Jeżeli jednak masz pewną np. europejską gwarancję to bierz, w razie problemów na Żytniej ją honorują.
    Apropo obiektywu, to do 30D bardziej praktyczny będzie T17-50, przy 28-70 będzie Ci brakować szerokiego kąta.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Domyślnie

Pilnuj u Canona dystrybucji. Ja pilnowałem i trafiłem na zwrot z marketingu i dostałem body nówkę*funkiel nie śmiganą wszystko fabrycznie zapakowane za 2999zł netto (3600 brutto) - ale VAT odliczę bo na firmę ).
    Pozdrawiam

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obserwator Zobacz posta
    Pilnuj u Canona dystrybucji. Ja pilnowałem i trafiłem na zwrot z marketingu i dostałem body nówkę*funkiel nie śmiganą wszystko fabrycznie zapakowane za 2999zł netto (3600 brutto) - ale VAT odliczę bo na firmę ).
    Pozdrawiam
    Tzn ? Mógłbyś podać jakies szczegóły ? Chętniej też bym zakupił taki za 3600 brutto Odliczyć bym nie mógł ale i tak cena dobra.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Jak miałbym zaryzykować zakup niepewnego aparatu za tę kasę to nie zastanawiałbym się nawet gdyby różnica wynosiła 1k pln. Jeżeli jednak masz pewną np. europejską gwarancję to bierz, w razie problemów na Żytniej ją honorują.
    Apropo obiektywu, to do 30D bardziej praktyczny będzie T17-50, przy 28-70 będzie Ci brakować szerokiego kąta.
    17-50 dołaczy pózniej Miałem 350d z 28-75 i było super

Domyślnie

Jak w Adorama / BH cena z przesylka moze byc atrakcyjna? przeciez do tego dochodzi clo i VAT, byc moze ten VAT da sie odliczyc, ale cla juz nie.
    1D i obiektywy Canona

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macio Zobacz posta
    Przymierzam się do Canona 30D body. Obleciałem adoramę i amazon, wychodzi dość tanio nawet z przesyłką, ale zawsze to minus że gwarancji nie ma.
    w BH europejska 3 letnia gwarancja kosztuje 79$.

a na obiektywy jeszcze taniej.

ale to sie raczej nie oplaca bo doliczajac clo i vat cena bedzie duzo wyzsza.

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów