Porobilem kilka fotek portretowo-testowych na manualu z lampa i duzym "- " (1/60 i 8 ) i niestety bez FEC'a na cos wmiare szarego wszystko strasznie przepalaZamieszczone przez Vitez
. Czy tak to jest z 300D czy cos zle robie ???
Porobilem kilka fotek portretowo-testowych na manualu z lampa i duzym "- " (1/60 i 8 ) i niestety bez FEC'a na cos wmiare szarego wszystko strasznie przepalaZamieszczone przez Vitez
. Czy tak to jest z 300D czy cos zle robie ???
Ano tak jest. Poczytaj sobie o E-TTL i albo uzywaj FEL, albo FEC albo szukaj body z E-TTL II 8)Zamieszczone przez ted220
I lampy z E-TTL IIZamieszczone przez Vitez
![]()
Dobrze ze smileya dodales bo juz bym cie sieknal linkiem do E-TTL II FAQZamieszczone przez Artur Lewandowski
![]()
Absolutnie Vitez się nie czepiam, ale zauważyłem, że masz ostatnio wiele mądrego do przekazania na temat robienia zdjęć ślubnych, zarówno tu jak i na forum ślubnym - ale patrząc w Twoją galerię
http://vitez.ceron.pl/galerie/kosciol/kosciol.html
Jakoś nie widać efektów posiadania takiej wiedzy..
No chyba, że to jakieś stare fotki i masz coś innego do pokazania ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
Dokladnie tak - stare fotki (jeszcze z 10D, brak E-TTL II byl bolesny, wiedze i lepszy sprzet nabylem sporo po zrobieniu tych fotek), i nie mam nic innego do pokazania. Ale lampy blyskowej uzywam nie tylko w kosciele wiec nie teoretyzuje.
Moge cos wyszukac ale jakos nie czuje potrzeby udowadniania na sile, ze mam prawo komus cos radzic.