Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61

Wątek: Zdjęcia w kościele

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Punktowy, skupiony czy matrycowy sie ma nijak do lampy o ile mi sie zdaje, nie? Przeciez to jest do zastanego, i to na dodatek w Av, Tv, P a nie M (no... od biedy i w M )...

FEL dla lampy w e-ttl to normalny pomiar, taki sam jak normalny przedblysk, jedynie wczesniej, tam gdzie ty chcesz a nie gdzie wypadl aktywny punkt po przekadrowaniu... Przy e-ttl II w custom functions (20D, 350D, inne pewnie tez...) jest mozliwosc zmiany pomiaru blysku z Evaluative na Average. FEL zachowuje sie zapewne identycznie jak w starszej wersji. Normalny pomiar, tyle ze wczesniej...

Przy FEL aparat automatycznie przełancza się na pomiar skupiony bez względu na jaki pomiar był ustawiony. Tak przynajmniej jest napisane w instrukcji. Dość enigmatycznie wprawdzie w instrukcji do aparatu. Wyraźnie jest to podkreślone w instrukcji do lampy.

Domyślnie

No dobrze. Ślub się odbył, trzy negatywy naświetlone i zobaczymy co z tego wyjdzie. Jedno jest pewne - ciężko się robi optyką stałoogniskową. Ale wprawa czyni "mistrza" Dzięki za rady.
    Pozdrawiam, Leprekan.
    Cosik czarnego + [EF20 f/2,8] + EF28 f/2,8+ EF50 f/1,8+ EF100 f2,0

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Dokladnie... Przy czym chodzi mi o to ze sam pomiar z lampy nie jest od tego zalezny. E-ttl i czesciowo e-ttl II nie ma mozliwosci zmiany. Nie zmienia sie metoda ewaluacji poszczegolnych pol. Lampa blysnie dokladnie tak samo jesli wcisniesz FEL i tak samo bez niego. Pomiar 9.5% dotyczy swiatla zastanego gdzie po wcisnieciu FEL'a zmienia sie na partial niezaleznie czy masz podpieta lampe czy nie...
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Cool

Ja w kościele używam lampy z dyfuzorem stoffena ustawiona na full auto bez korekty, palnik odchylony o 45stopni, body 20D, M 1/60s, przysłona 3 ~ 4. Zdjęcia wychodzą idealnie, rzadko muszę poprawiać EV. polecam
    Ostatnio edytowane przez MateuszZ. ; 09-07-2007 o 11:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MateuszZ. Zobacz posta
    Ja w kościele używam lampy z dyfuzorem stoffena ustawiona na full auto bez korekty, palnik odchylony o 45stopni, body 20D, M 1/60s, przysłona 3 ~ 4. Zdjęcia wychodzą idealnie, rzadko muszę poprawiać EV. polecam
    ja tam wole bez

generalnie nie podobaja mi sie dyfuzory, jak musze stosuje kartke (karton)papieru wysokosci ok 12 x 8 cm

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ano tak jest. Poczytaj sobie o E-TTL i albo uzywaj FEL, albo FEC albo szukaj body z E-TTL II 8)
    Absolutnie Vitez się nie czepiam, ale zauważyłem, że masz ostatnio wiele mądrego do przekazania na temat robienia zdjęć ślubnych, zarówno tu jak i na forum ślubnym - ale patrząc w Twoją galerię

http://vitez.ceron.pl/galerie/kosciol/kosciol.html

Jakoś nie widać efektów posiadania takiej wiedzy..

No chyba, że to jakieś stare fotki i masz coś innego do pokazania ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vuki Zobacz posta
    ja tam wole bez

generalnie nie podobaja mi sie dyfuzory, jak musze stosuje kartke (karton)papieru wysokosci ok 12 x 8 cm
    No własnie muszę sprawdzic jak będzie wychodziło z białą tekturką. Ciekawe jaka będzie różnica.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No chyba, że to jakieś stare fotki i masz coś innego do pokazania ?
    Dokladnie tak - stare fotki (jeszcze z 10D, brak E-TTL II byl bolesny, wiedze i lepszy sprzet nabylem sporo po zrobieniu tych fotek), i nie mam nic innego do pokazania. Ale lampy blyskowej uzywam nie tylko w kosciele wiec nie teoretyzuje.
    Moge cos wyszukac ale jakos nie czuje potrzeby udowadniania na sile, ze mam prawo komus cos radzic .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Spoko, żeby nie wyszło, że się czepiam.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Moge cos wyszukac ale jakos nie czuje potrzeby udowadniania na sile, ze mam prawo komus cos radzic .
    Ale chociaż zmień portfolio ślubne-( bo fotki są takie sobie)-jak przystało na gościa co o fotografii i fotkach wie dużo.
    Aparat Foto

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów