Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Wątek: Zdjęcia w kościele

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robsonikus
    Artur mam prosbe czy moglbys przeslac mi na priv kilka zdjec wykonanych w kosciele wlasnie 70-200 f/4 bylbym bardzo wdzieczny.Chcialbym zobaczyc jak one wyszly(wole widziec niz wierzyc na slowo)
    Pozdrawiam

aha jesli mozna prosilbym tutaj
    darek_rom@wp.pl
    Przesłałem Ci przykładzik.

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Wielkie dzieki,obejrzalem i bardzo mi sie podoba.
    Pozdrawiam

Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ogolnie tak, tylko widocznosc efektu i uzycia lampy blyskowej bedzie rozna... im bardziej drabinke masz na - tym bardziej bedzie widoczna lampa blyskowa, ale np przy -1 jeszcze nie nazwalbym jej "glowne zrodlo swiatla". Podobnie na + ... od +1 wzwyz lampy moze byc wcale nie widac, co najwyzej odblask od makijazu czy w oczach blysk
    Porobilem kilka fotek portretowo-testowych na manualu z lampa i duzym "- " (1/60 i 8 ) i niestety bez FEC'a na cos wmiare szarego wszystko strasznie przepala . Czy tak to jest z 300D czy cos zle robie ???

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ted220
    Porobilem kilka fotek portretowo-testowych na manualu z lampa i duzym "- " (1/60 i 8 ) i niestety bez FEC'a na cos wmiare szarego wszystko strasznie przepala . Czy tak to jest z 300D czy cos zle robie ???
    Ano tak jest. Poczytaj sobie o E-TTL i albo uzywaj FEL, albo FEC albo szukaj body z E-TTL II 8)

Dopiero zaczyna Awatar Lolomil
    Miasto
    Jastrzębie-Zdrój

Domyślnie

A ja wczoraj miałem tak jasny kościół ze ani Fel ani Fec, nie były mi potrzebne jedynie iso 200 i 400
    - Zestawik który mi się podoba -

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    ...........albo szukaj body z E-TTL II 8)
    I lampy z E-TTL II

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur Lewandowski
    I lampy z E-TTL II
    Dobrze ze smileya dodales bo juz bym cie sieknal linkiem do E-TTL II FAQ

Domyślnie

Witam.
    Dużo się mówi o parametrach lampy i trybach ekspozycji, ale nic o tym jak mierzyć swiatło - pomiar "punktowy" na twarz (+fel), matrycowy czy skupiony?

Pytam się, ponieważ jutro pierwszy raz będę fotografował ślub, a nie chcę spaprać.
    Cosik czarnego + [EF20 f/2,8] + EF28 f/2,8+ EF50 f/1,8+ EF100 f2,0

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leprekan
    Witam.
    Dużo się mówi o parametrach lampy i trybach ekspozycji, ale nic o tym jak mierzyć swiatło - pomiar "punktowy" na twarz (+fel), matrycowy czy skupiony?

Pytam się, ponieważ jutro pierwszy raz będę fotografował ślub, a nie chcę spaprać.
    I nie ćwiczyłeś biedaku wcześniej ?? Nie zazdroszczę.
    A w temacie to ja miałem aparat na M to wtedy z tego co pamiętam jest 9% czyli w 300D pseudopunktowy..

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Punktowy, skupiony czy matrycowy sie ma nijak do lampy o ile mi sie zdaje, nie? Przeciez to jest do zastanego, i to na dodatek w Av, Tv, P a nie M (no... od biedy i w M )...

FEL dla lampy w e-ttl to normalny pomiar, taki sam jak normalny przedblysk, jedynie wczesniej, tam gdzie ty chcesz a nie gdzie wypadl aktywny punkt po przekadrowaniu... Przy e-ttl II w custom functions (20D, 350D, inne pewnie tez...) jest mozliwosc zmiany pomiaru blysku z Evaluative na Average. FEL zachowuje sie zapewne identycznie jak w starszej wersji. Normalny pomiar, tyle ze wczesniej...
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 30-04-2005 o 08:16
    ...

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów