Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: G6

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    białystok

Domyślnie Jaka pamięć do 6 Mpixeli

Czy zwykły Compact Flash wystarczy do 6 Mpikxeli, czy konieczny jest szybki *40 itp.? Do aparatu G6. Bo kupiłem 512MB san diska i na drugi dzień miałem iść po G5, aż tu nagle w necie znalazłem G6 i nie wiem czy trzymać czy próbować zwrócić choć w foto-joker raczej nie uznają zwrotu.Mam też fotke G6 !!!!!!!!!

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Szczerze to mi się wydaje, że prędzej bateria padnie niż wypstrykasz te 512MB, chyba że byśrobił non stop w bezstratnej jakości, ale to tylko taka moja uwaga.
    NO, not one of the First Ones,
    I AM THE FIRST ONE !!!
    PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Dopiero zaczyna
    Miasto
    białystok

Domyślnie

A może ktoś wie kiedy są targi w Niemczech, bo prawdopodobnie tam wypłynie G6?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    białystok

Domyślnie

Tyle że nie chce mi sie czekać na tego G6 i kupie G3 bo G5 odpada, pomijając już aberacje chromatyczną, szumy, przybieranie purpurowymi frędzlemi to do tego dochodzi jeszcze żecz taka - odzwierciedlenie kolorów G3 jest the best a G5.... Sami zobaczcie

http://www.pbase.com/rcataldo/outdoor_photos

http://www.pbase.com/rcataldo/indoor_photos

A jakie jest wasze zdanie??

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: G6

Cytat Zamieszczone przez pająk
    Czy zwykły Compact Flash wystarczy do 6 Mpikxeli, czy konieczny jest szybki *40 itp.? Do aparatu G6. Bo kupiłem 512MB san diska i na drugi dzień miałem iść po G5, aż tu nagle w necie znalazłem G6 i nie wiem czy trzymać czy próbować zwrócić choć w foto-joker raczej nie uznają zwrotu.
    Starczy zwykla karta pamieci.
    Ja do 10D (ktory tez ma 6 megapixeli) uzywam 1GB Microdrive i 128MB CF - dobrze sie sprawuja.
    Aha - i nie ma co czekac na G6, to dopiero plotki. A plotki dosc dlugo sie realizuja (najwczesniej na jesien - o ile w ogole). W tym czasie G5 zrobisz spooroo fotek.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pozwolilem sobie zlaczyc zduplikowane tematy.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    białystok

Domyślnie

Vitez czy Ty nie widzisz gorszej jakości zdjęć w G5 a nie w G3? Z całym szacunkiem.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    białystok

Domyślnie

Oj chyba ci brak odwagi przyznać sie do tego że G3 jest lebszy od G5. Z całym szacunkiem.

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

odzwierciedlenie kolorów G3 jest the best a G5.... Sami zobaczcie
    a może pająk ci sie pomieszało które fotki są które....? czytałeś komentarze pod fotkami? zacytujmy...:
    "The G3 colors (especially greens) seem unrealistic next to the G5" - kolory G3 wydają sie niezbyt realistyczne porównując do G5

"It seems to me that G3 colors are not so natural as G5 ones" - wydaje sie ze kolory G3 nie są tak naturalne jak w G5
    Canon 10D, EF 50mm 1.8, EF 28-135 IS, EF 70-210mm 3.5-4.5 EF-S 18-55mm, SpeedLite 550EX, Lander L830, Jeep Bag
    "...professionals only have a bigger trashcan."

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Problem z tą stroną jest taki, że tak naprawdę nie jest powiedziane które fotki są z jakiego aparatu. Ja osobiście na oczy G5 nie widziałem, ale opinie są różnorakie, G3 natomoast to sprawdzona konstrukcja, ma kilka mankamentów, głównie z łapaniem ostrości na ostro powygibywanych przestrzennie obiektach typu sylwestrowe fryzury , ale ogólnie dobry sprzęt. Kiedyś widziałem porównanie G3/G5 na samym początku, kiedy g5 weszła na rynek, to ogólnie podsumowano, jako kilkadziesiąt dolarów nie warte swojej ceny/jakość. To tylko jeden megapixel, a ceny było przez długi czas ostro przedzielone. Zachęcam do kupna G3. ale taniej niż podane 3200PLN, ja w OPTEAM'ie, czyli filli Optimusa kupiłem mojego koło kwietnia 2003 za 2900PLN nówkę z gwarą i całym obajerowaniem więc teraz kiedy Canon wycofuje się z jego produkcji nie powinieneś za nówkę daćwiećej niż 2500 PLN. POZDRAWIAM
    NO, not one of the First Ones,
    I AM THE FIRST ONE !!!
    PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów