jasne, na przykład typowy polski rząd
ps. nie sfajczyłeś go. padł. tak bywa.
jasne, na przykład typowy polski rząd
ps. nie sfajczyłeś go. padł. tak bywa.
albo przeczysc sobie to i owo:wink:
Tak serio to mogli by Panowie dorzucic do tego calego OT, ze wszelkie problemy pixelowe sa naprawialne w serwisie. Na gwarancji zdaje sie zamapuja takie biale (i inne tez) za darmo.
...
Ano i o to mi chodziło. Bo ten mój piksel przez centralne położenie niestety rzuca się w oczy. I w bibble widać go nawet kiedy oglądam cały obrazek.
skoro masz na gwarancji i moga ci to usunAc a dla ciebie to jest problem to usuń to sobie bo samo raczej nie zniknie a ty bedziesz spał spokojnie..ozd.
Dzień przed końcem gwarancji, zaniosłem aparat do serwisu w celu wymapowania dwóch niesfornych pikseli... (śmiejcie się). Pan z serwisu potwierdził, że faktycznie są dwa białe piksele, niezależne od ISO, czasu naświetlania itp. i że... ich program do wymapowywania pikseli nie potrafi sobie z nimi poradzić, a co za tym idzie... wymieniają całą matrycę.
Tak więc rok po zakupie aparatu wylądowałem z nową matrycą.![]()
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
Dla mnie to też oczywiste. Ale możliwe przecie, że ich program jest w stylu Microsoftowych, czyli mądrzejszy od operatora. Ponieważ program tych pikseli nie widział, najprawdopodobniej nie dało się wpisać ich współrzędnych ręcznie.
szkoda że przy okazji nie wymienili migawki![]()