Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
mysle, ze w tym przypadku patrzysz mocno z punktu widzenia uzytkownika Canona. na moje oko zaawansowanych amatorow bardziej jarac bedzie Anti-Shake a mniej plakac beda nad istnieniem niezbyt tanich obiektywow. Sonolta to nie jest system, ktory kupuje sie dla super-szybkiego AF - powiedzmy to sobie odwaznie
Wiesz patrzę z punktu widzenia użutkownika USM czy jak go tam zwał. W nikonie też mi się to bardzo podobało. Ale nie przeczę to punkt widzenia subiektywny i być może ten brak dla wielu to nie problem. Zwłaszcza że alfą trochę cykałem z kitowym szkłem i nie było najgorzej - fakt że nie był to ruch ani jakieś ekstremalne warunki świetlne.

Cytat Zamieszczone przez zi3000 Zobacz posta
Powiem tak, brak taniego SSM'a odstrasza jak najbardziej amatorów tegoż SSM'a jak i amatorów malkontentów lubiących bardziej ponarzekać sobie, niż fotografować.
Dzięki że napisałeś do jakiej grupy niektórych zaliczasz w tym może i mnie . Choć (może na pocieszenie dla mnie) tak do końca za amatora nie mogę sie uważać, bo mi czasem płacą za zdjęcia - przynajmniej teoretycznie powinni .

Cytat Zamieszczone przez zi3000 Zobacz posta
(...)
A jak komuś AS przeszkadza, to zawsze może go wyłączyć tak samo jak np. IS w 70-200/2.8 L IS.
Zresztą to dość bzdurne rozważania, (...)
Bez wątpienia lepiej mieć niż nie.