Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: Sony Alfa

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar zi3000
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    jeśli na kliszy okaże się, że większość zdjęć jest z deka nieostra to chyba jest
    Zazwyczaj używam Dynax 7D i Dynax 9, nie mam tego problemu, bo wiem na co mogę sobie pozwolić w jednym i drugim sprzęcie. A zgłębienie tej "tajemnej" wiedzy jest w zasięgu możliwości średnio rozgarniętego przedszkolaka, więc nie stanowi chyba problemu. A jak komuś AS przeszkadza, to zawsze może go wyłączyć tak samo jak np. IS w 70-200/2.8 L IS.
    Zresztą to dość bzdurne rozważania, podobnie można dywagować na temat równoczesnego używania 70-200/2.8 L IS i w drugim aparacie 70-200/2.8 L bez SI.
    Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    ale zwykle uzaleznieni od As/SSS to dzieci tylko cyfrowe
    nie tylko choć w jakimś stopniu cyfrowe

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    mysle, ze w tym przypadku patrzysz mocno z punktu widzenia uzytkownika Canona. na moje oko zaawansowanych amatorow bardziej jarac bedzie Anti-Shake a mniej plakac beda nad istnieniem niezbyt tanich obiektywow. Sonolta to nie jest system, ktory kupuje sie dla super-szybkiego AF - powiedzmy to sobie odwaznie
    Wiesz patrzę z punktu widzenia użutkownika USM czy jak go tam zwał. W nikonie też mi się to bardzo podobało. Ale nie przeczę to punkt widzenia subiektywny i być może ten brak dla wielu to nie problem. Zwłaszcza że alfą trochę cykałem z kitowym szkłem i nie było najgorzej - fakt że nie był to ruch ani jakieś ekstremalne warunki świetlne.

Cytat Zamieszczone przez zi3000 Zobacz posta
    Powiem tak, brak taniego SSM'a odstrasza jak najbardziej amatorów tegoż SSM'a jak i amatorów malkontentów lubiących bardziej ponarzekać sobie, niż fotografować.
    Dzięki że napisałeś do jakiej grupy niektórych zaliczasz w tym może i mnie . Choć (może na pocieszenie dla mnie) tak do końca za amatora nie mogę sie uważać, bo mi czasem płacą za zdjęcia - przynajmniej teoretycznie powinni .

Cytat Zamieszczone przez zi3000 Zobacz posta
    (...)
    A jak komuś AS przeszkadza, to zawsze może go wyłączyć tak samo jak np. IS w 70-200/2.8 L IS.
    Zresztą to dość bzdurne rozważania, (...)
    Bez wątpienia lepiej mieć niż nie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów