Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 59

Wątek: Sony Alfa

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calliactis Zobacz posta
    Minolta D7 miała na 100% czujniki kierunkowe - czy też liniowe. Nie była w stanie rozpoznać kontrastu - pionowego dla czujników bocznych i poziomego dla górnego i dolnego.
    no wlasnie cos takiego podejrzewalem. z drugiej strony, w moim 10D czy w 20D poza centralnym czujniki tez nie sa krzyzykowe, a bez problemu lapia kontrasty wszerz, wzdluz czy na wspak...
    www albo tez flickr

Dopiero zaczyna Awatar zi3000
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

AD. KM 7D i AF, ot jest to porażka, centralny czujnik jest krzyżowy, reszta liniowa. Ogólnie to jest podobny system jak w Minolcie 7, z tym że w Minolcie analogowej działał, w cyfrowej KM 7D już niekoniecznie. Dlaczego? tego się juz nie dowiemy W SONY A100 jest sporo lepiej, ale z oczywistych (dla marketingu SONY) przyczyn, do sprawności AF Dynax'a 9 spoooooro brakuje.

AD. ADI, jeśli ów Tamron nie miał kodera odległości, to pomiar ADI musiał być mylny.

AD. samego SONY A100, to fajny amatorski aparat, którego największym problemem nie jest przegrzewanie się, a brak dostatecznej ilości zacnej optyki, którą to SONY póki co znacznie uszczupliło w stosunku do niezbyt bogatej ofety Minolty, może się to zmieni, a może nie. Choć wprowadzenie szkieł Zeiss'a raczej wróży rozwój systemu onegdaj Minolta A, a teraz SONY A, niż jego zgon.

PS. A100 sprzedaje się bardzo dobrze

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zi.... jak miło Cię widzieć / czytać

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomisiek Zobacz posta
    Zi.... jak miło Cię widzieć / czytać
    HA i wzajemnie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zi3000 Zobacz posta
    (...)
    AD. samego SONY A100, to fajny amatorski aparat, którego największym problemem nie jest przegrzewanie się, a brak dostatecznej ilości zacnej optyki, którą to SONY póki co znacznie uszczupliło w stosunku do niezbyt bogatej ofety Minolty, może się to zmieni, a może nie. Choć wprowadzenie szkieł Zeiss'a raczej wróży rozwój systemu onegdaj Minolta A, a teraz SONY A, niż jego zgon.
    (...)
    Według mnie to wybór szkieł to jedno (i tu zgoda całkowita) ale jeszcze dochodzi brak szkieł w jakichś rozsądnych cenach z SSM. To odstrasza od tego systemu zaawansowanych amatorów. Myślę że to będą musieli w najbliższym czasie zmienić.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Według mnie to wybór szkieł to jedno (i tu zgoda całkowita) ale jeszcze dochodzi brak szkieł w jakichś rozsądnych cenach z SSM. To odstrasza od tego systemu zaawansowanych amatorów. Myślę że to będą musieli w najbliższym czasie zmienić.
    mysle, ze w tym przypadku patrzysz mocno z punktu widzenia uzytkownika Canona. na moje oko zaawansowanych amatorow bardziej jarac bedzie Anti-Shake a mniej plakac beda nad istnieniem niezbyt tanich obiektywow. Sonolta to nie jest system, ktory kupuje sie dla super-szybkiego AF - powiedzmy to sobie odwaznie
    www albo tez flickr

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Powiem tak, brak taniego SSM'a odstrasza jak najbardziej amatorów tegoż SSM'a jak i amatorów malkontentów lubiących bardziej ponarzekać sobie, niż fotografować. Na KKM jest paru takich, ale z tego co wiem to w akcie desperacji i rozpaczy, wkrótce staną się posiadaczami Canon'ów.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    mysle, ze w tym przypadku patrzysz mocno z punktu widzenia uzytkownika Canona. na moje oko zaawansowanych amatorow bardziej jarac bedzie Anti-Shake a mniej plakac beda nad istnieniem niezbyt tanich obiektywow. Sonolta to nie jest system, ktory kupuje sie dla super-szybkiego AF - powiedzmy to sobie odwaznie
    AS/SSS czy jak on teraz się tam zwie, to bardzo fajna sprawa, niektórzy się wręcz od tego uzależnili. A co do samego płakania, tudzież jarania się, to ASem owszem wielu się jara, ale po okresie fascynacji tym że, szybko zaczynają płakać nad mizerną dostępnością szkieł i ich cenami.

A co do AF'a to Ci którzy szukają szybkiego AF'a, to w lustrzankach cyfrowych KonicaMinolta, jak i SONY A100 go nie zanjdą, mimo że A100 i tak ma lepszy motorek niż Dynax 7D i Dynax 5D.

A tylko zaznaczę że np. w takim Dynax9 to niewiele mogę zarzucić AF-owi.

Domyślnie

AS/SSS czy jak on teraz się tam zwie, to bardzo fajna sprawa, niektórzy się wręcz od tego uzależnili. A co do samego płakania, tudzież jarania się, to ASem owszem wielu się jara, ale po okresie fascynacji tym że, szybko zaczynają płakać nad mizerną dostępnością szkieł i ich cenami.
    i tu jest problem bo jak mają dwa body jedno cyfrowe a drugie analogowe, to takie uzależnienie bywa zgubne

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    i tu jest problem bo jak mają dwa body jedno cyfrowe a drugie analogowe, to takie uzależnienie bywa zgubne
    Nie jest to jakiś wielki problem

Domyślnie

Nie jest to jakiś wielki problem
    jeśli na kliszy okaże się, że większość zdjęć jest z deka nieostra to chyba jest
    ale zwykle uzaleznieni od As/SSS to dzieci tylko cyfrowe

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów