Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 59

Wątek: Sony Alfa

vg1
    Guest

Domyślnie

A ja właśnie mam zamiar kupić swoją pierwszą lustrzankę i wybór padł właśnie na Sony Alpha A100. A to tylko dlatego że jako amator różnicy między D80, C400 a A100 nie zobaczę a jedynym kryterium jest cena. np. 2599zł z kitem

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg Zobacz posta
    Hehe.. Sony z PS3 też miał kłopoty z ciepełkiem (wsysa ok 350W), baterie od Sony wybuchaja, Alfa sie przegrzewa.. czad
    Tak tyle że w tej chwili sony to jedyna nadzieja na to, że staną się konkurentem canona w FF. Także trzeba za nich trzymać kciuki.

Cytat Zamieszczone przez vg1 Zobacz posta
    A ja właśnie mam zamiar kupić swoją pierwszą lustrzankę i wybór padł właśnie na Sony Alpha A100. A to tylko dlatego że jako amator różnicy między D80, C400 a A100 nie zobaczę a jedynym kryterium jest cena. np. 2599zł z kitem
    No to gratulacje. Miałem w ręcach i całkiem fajnie to wygląda.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Proponuję zapoznać się z testem tego obiektywu na: http://www.optyczne.pl/index.php?tes...st_ob=38&roz=4

Jakość tego kita jest mizerna, w dodatku zachowuje się conajmniej nietypowo. Wszystkie szkła przy f5.6-8 osiągają maximum, a ten ma doła. Może jestem uprzedzony, ale Sony to raczej audio i video.

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

A ja właśnie mam zamiar kupić swoją pierwszą lustrzankę ..... a jedynym kryterium jest cena.
    Witam wszystkich.
    Ja także niedawno kupiłem swoją pierwszą cyfrową lustrzankę
    Kryterium także była cena, z tym ze musiał to być 400d i szukałem najtaniej.
    Jeżeli masz kogoś w Szwajcarii to polecam.

http://www.architronic.ch/?rub=49,34&art=000848155

Teraz cena ciut wyższa niż jak ja brałem, dochodzi jeszcze jakieś 16 CHF za pakowanie.

Mnie body wyszło z wszelkimi wysyłkami 2150 PLN, bo kolega przyleciał akurat do Polski i przywiózł.

Szkło mam od Cichego, mam nadzieję że nie będzie mu się czkało z tego powodu ;-)
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Proponuję zapoznać się z testem tego obiektywu na: http://www.optyczne.pl/index.php?tes...st_ob=38&roz=4

Jakość tego kita jest mizerna, w dodatku zachowuje się conajmniej nietypowo. Wszystkie szkła przy f5.6-8 osiągają maximum, a ten ma doła. Może jestem uprzedzony, ale Sony to raczej audio i video.
    Canonowski też nie wymiata także to raczej oszczędności i marketing.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

vg1
    Guest

Coś już napisał
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Eeetam

http://canon-board.info/showpost.php...83&postcount=8

I dlatego Sooonyyyy odpada.
    Rychu_lhotse

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jednak co konkurencja potrafi uczynić.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

A 350D nie dostaniesz za te pieniadze?

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sony... dzisiaj oglądałem zdjęcia próbne jednego napalonego na Sony kolegę. Podesłał mi foty, przeprosił i spytał, czy może chociaż potrzymać moje 350D.

Potem dostałem info od znajomej, która wróciła z wyprawy do Peru. Powiedziała: 1800 zdjęć. Z jakości jestem w miarę zadowolona, ale aparat... Kupiła do przed wyjazdem. (zakochana w Minolcie) W trakcie: blokował jej się spust migawki (wyciągała go paznokciem), zawieszał się wyświetlacz LCD (czasem na kilka godzin, bateria, wyłączanie i takie tam nic nie dawało) i żeby było śmieszniej działa z głośnością wodospadu.

Ja będe się nim bawił jutro.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów