Pokaż wyniki od 1 do 10 z 86

Wątek: EF-S 17-85 na L-kę 24-105?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

pewnie zaraz dostanme warna ale trzeba sie z koniem na łby zamienic by dojsc do wniosku ze 17-85 moze byc lepsze od 24-105

17-85 moim zdaniem nie jest warte tych pieniedzy jakie za niego chca w ogole nie jest wart jakichkolwiek pieniedzy, a jesli o mnie chodzi to nie mam problemu z wydawaniem kasy ale musze widzec sens wydania tych pieniedzy... tu go nie ma
    gdyby nie IS to pewnie nikt nigdy by tego obiektywu nie kupił...
    sam mając wybór w tym zakresie kupiłbym inna eLke jak 24-105 mianowicie 24-70 ale to temat na inną dyskusje bo w tym zakresie ogniskowych wolałbym swiatło jak stabilizacje, niemniej jednak 24-105 to jeden z lepszych zoomów canona i tego typu porównanie to wiecej jak nieporozumienie.
    róznica cenowa na poziomie 2 tys złotych za róznice jakosci miedzy nimi to jak prezent a nie wydatek... jesli cena 17-85 miałaby byc wyjsciowa to uwzgledniając róznice miedzy nimi eLka powinna kosztowac z 4 tys wiecej a nie tylko 2...
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 17-03-2007 o 20:15
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Coś już napisał Awatar wprawka
    Miasto
    Radom - miasto bogów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    pewnie zaraz dostanme warna ale trzeba sie z koniem na łby zamienic by dojsc do wniosku ze 17-85 moze byc lepsze od 24-105
    może i się zamieniłem z koniem na łby , ale w przypadku porównywanych przez nas egzemplarzy, 17-85 test wygrał, wejdź sobie na stronę http://wprawka.fotosik.pl i porównaj zrobione przez nas zdjęcia. Już stwierdzone, że mieliśmy jakąś padniętą ELKĘ, jestem prawie zdecydowany na ten obiektyw, tylko musze znaleźć TEN JEDEN JEDYNY. Narazie szukam.
    Pozdrawiam serdeczenie

Koński Łeb
    40d, 50 1.4, 17-85 ...

Uprawnienia umieszczania postów