Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
wprawka qrcze ja sie zgodze ze mogła byc walnieta ja tylko pojąc nie moge jak mogł przyjsc do głowy wniosek ze ten obiektyw moze byc gorszy od naprawde gównianego 17-85
Widzę, że większość z Was strasznie na 17-85 najeżdża, ale znam kilka osób, które ten obiektyw sobie chwalą. Ciekawe, czy ktoś z najeżdżających miał go kiedyś w rękach, czy opieracie swoje opinie na pogłoskach i przeczytanych testach.

Od tygodnia robię zdjęcia pożyczoną sztuką 17-85 i nie narzekam. Ostrzy całkiem nieźle, stabilizacja robi swoje, ma swoje wady np. beczka przy szerokim kącie, czy koszmarna nieszczelność (może akurat w tym egzemplarzu - nie wiem). Ale odważę się postawić tezę, że obiektyw ten jest niezłą alternatywą dla osób, które chcą mieć uniwersalny obiektyw, a zasobność ich kiesy nie pozwoli na zakup czegoś droższego.

Wiem, wiem są Tamrony 17-50 czy 28-75 ze stałym światłem, ale żeby mieć ten zakres trzeba by mieć oba a to koszt ponad 2 tyś. zł. a są osoby, które i na tyle nie stać... i one kupują 17-85... i są zadowolone.

Zaraz dostanę po łbie. :wink: :wink:

w sobotę testuję następną Elkę hy, hy, hy. Sprawdzić trzeba.

pozdrawiam serdeczenie.