Sorry, faktycznie nie do końca dokładnie wczytałem się w pierwszego posta A o problemie rzeczywiście, czytałem już chyba przed premierą E10

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
1. Olympus/Kodak twierdzą, że podstawowym źródłem ograniczeń jakości w dotychczasowych systemach dSLR jest stosowanie szkieł analogowych z systemu 24x36,
A Canon i parę innych firm twierdzi, że mają sposoby na eliminację tego problemu niezależnie od optyki (microlenses i inne takie wynalazki).

A ja się pytam: i co z tego? Weźmy najlepsze aktualnie szkła/body w jednym i drugim systemie i zróbmy kilka fotek testowych przy takich samych ustawieniach (f,czas,ISO(!)). Dopóki zdjęcia z 35mm będą lepsze niż z 3/4 (pomijając GO oczywiście), będę nadal twierdził, że całe to gadanie to bull***, wynikający z tego, że Olympus już nie widzi innych sposobów na przeskoczenie C/N

[ Dodano: 13-12-2004, 09:16 ]
Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
Cytat Zamieszczone przez Vitez
...A i tez ciezko zauwazyc znaczacy spadek jakosci zdjec przy uzyciu szkiel stricte analogowych (niektorzy, o zgrozo! szkiel M42 w dSLR uzywaja).
Dokładnie tak jest!!! Toteż właśnie zastanawiam się na głos, czy nawet najlepsze szkło czysto 'analogowe' w klasycznej lustrzance dSLR nie będzie gorsze z powodów powyżej przedstawionych od szkła w systemie 4/3?
No i mi się właśnie wydaje, że nie