Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Tamron 17-50 do 300D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie Tamron 17-50 do 300D

cze,
    mam pytanie czy sa jakies problemy we wspolpracy tego obiektywu z trabantem ?
    Poczytalem forum, i troche stron i widze ze ten obiektyw ma calkiem dobre opinie i chyba "rewelacyjny" stosunke jakosci do ceny, albo przynajmniej dobry

Jaka jest wasza opinia (tu zwracam sie do uzytkownikow) na temat tego szkla ?
    Zastosowanie wszelkie a glownie zamiast kit'a bo mnie juz troche drazni, bo mam wrazenie mydelka.

i drugie pytanko tak przy okazji - czy warto jeszcze patrezc na 20D, czy od razu przymierzac sie do 30D, bo jakiejs wielkiej roznicy na niekorzysc 20D nie widze, przynjamniej w testach itp.
    Wymiane planuje dopiero kolo kwietnia (aparat bylby kupiony w USA) i obawiam sie ze wtedy to juz bedzie mozna zapomniec o 20D (nowym)

Wymienic body chce ze wzgledu na wieksza pancernosc puszek uzywam czesto aparatu na rajdach, a poza tym troche mnie drazni AF w trabancie.
    350D/400D w sumie fajne jesli chodzi o wyposazenie tylko za male mialem w raczkach i niestety wygodne dla mnie nie sa...
    Grzegorz

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez g_w Zobacz posta
    cze,
    mam pytanie czy sa jakies problemy we wspolpracy tego obiektywu z trabantem ?
    Poczytalem forum, i troche stron i widze ze ten obiektyw ma calkiem dobre opinie i chyba "rewelacyjny" stosunke jakosci do ceny, albo przynajmniej dobry
    Na szerokim kącie będziesz miał problemy z FF, ale później jest już super.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Na szerokim kącie będziesz miał problemy z FF, ale później jest już super.
    a czy przy ladnszaftach i f11 to ma znaczenie?
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Coś już napisał
    Miasto
    Zbąszyń

Domyślnie

Wcale nie jest powiedziane ze będzie FF jest na forum jeden użytkownik tego szkła z 300d który mowi ze jest gicio !! " Richie". Ale skoro tyle trąbią ze ff przy szerokim to może cos w tym jest, a moze to 350D ??. A szkło jest bardzo dobre jesli patrzec na testy i opinie użytkowników.

Niema szkła idealnego zawsze sie do czegos można przyczepic (mówie o szkłach dla smiertelnika)hi hi
    300D+bp+kit\sigma70-300APO DG\2x1G scanDisc\statyw\wężyk sam\polar hoya\

Coś już napisał
    Miasto
    Zbąszyń

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=10059
    http://canon-board.info/showthread.php?p=178554
    http://canon-board.info/showthread.php?p=194776
    kilka wątków gdzie mowa o tym szkle miłego czytania. Oczywiscie jest ich więcej ale dałem przykładowe
    Ostatnio edytowane przez harrydb ; 24-10-2006 o 07:57

zis
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harrydb Zobacz posta
    Wcale nie jest powiedziane ze będzie FF jest na forum jeden użytkownik tego szkła z 300d który mowi ze jest gicio !! " Richie". Ale skoro tyle trąbią ze ff przy szerokim to może cos w tym jest, a moze to 350D ??. A szkło jest bardzo dobre jesli patrzec na testy i opinie użytkowników.
    Witam po raz pierwszy na forum
    W piatek przyjechal do mnie Tamron 17-50/2.8 i dzis odsylam go spowrotem. Niestety z moim 350D ujawnily sie wszystkie opisywane na tym forum problemy tzn przy 17/2.8 AF to loteria tyle ze bez mozliwosci wygranej. Przez 3 dni nic innego nie robilem tylko testowalem go na wszystkie sposoby i o ile samo szklo naprawde mi sie podoba to nieskutecznosc AFa skutecznie ubija cale zadowolenie.
    Ponizej przyklad 17/2.8 crop 1:1
    http://mizar.ziew.org/~zis/tomi/IMG_5108.jpg
    A tutaj 50/2.8 crop 1:1
    http://mizar.ziew.org/~zis/tomi/IMG_5109.jpg

Najgorsze ze teraz nie wiem co kupic ... sprzedalem pare dni wczesniej sigme 18-125 i jestem bez szkla. Chyba jedyna opcja to pojedzic po sklepach i potestowac kilka szkiel ale nie wiem czy to w Wawie jest wykonalne bo ten tamron schodzi jak cieple buleczki.
    Ostatnio edytowane przez zis ; 24-10-2006 o 08:23

Coś już napisał
    Miasto
    Zbąszyń

Domyślnie

Przy 17 na CO łapałes ostrosc ?? bo nic nie jest ostre ?? wyglada jak poruszone ale 1/60 czyli nie powinno

moze podepnij cos z sigm np Sigma 17-70 2.8-4.5 DC Macro albo, Sigma 18-50 mm f2.8 EX DC albo kup 17-40 f4 L, ale do eLki te 6 stówek przynajmniej dożucisz. Wszystko zalezy od kasy:sad:

edit :chyba ze potestujesz gdzies kilka egzemplazy tamiego tylko gdzie ????

zis
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harrydb Zobacz posta
    Przy 17 na CO łapałes ostrosc ?? bo nic nie jest ostre ?? wyglada jak poruszone ale 1/60 czyli nie powinno

moze podepnij cos z sigm np Sigma 17-70 2.8-4.5 DC Macro albo, Sigma 18-50 mm f2.8 EX DC albo kup 17-40 f4 L, ale do eLki te 6 stówek przynajmniej dożucisz. Wszystko zalezy od kasy:sad:

edit :chyba ze potestujesz gdzies kilka egzemplazy tamiego tylko gdzie ????
    Na gruszke rzecz jasna. Efekt jest powtarzalny na co bym nie kierowal szkla. Przy 17/2.8 albo nie ma ostrosci albo lapie BF. AF lapana oczywiscie z pkt centralnego i w trybie one shot.
    W kazdym razie nauczony doswiadczeniem teraz wole kupic szklo teoretycznie gorsze ale takie, ktore bede mogl osobiscie sprawdzic i mam zamiar potestowac wlasnie sigmy 17-70 i 18-50. Oczywiscie tylko dlatego ze nie wiem gdzie w wawie przetestowac kilka Tamronow. Gdzie bym nie zadzwonil to nie maja wyboru albo wogole nie maja na skladzie nic.

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja z tego powodu kupiłem Sigmę 18-55 f2.8. Tutaj AF z 350d o wiele bardziej przewidywalny. Tak czy tak to było szkło przejściowe-teraz mam 17-40 f4 i dopiero jestem w pełni zadowolony. Jak masz kasę na 17-40 to się nawet nie zastanawiaj, jeżeli masz ograniczony budzet to spróbuj z tą Sigmą(całkiem przypadkiem mam wystawioną na Allegro )

Coś już napisał Awatar ukasbadu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witam,
    zakupilem calkiem niedawno 17-50 i moim zdaniem sprawuje sie calkiem niezle z 300D. Byc moze zis mial jakis walniety egzemplarz. Jestem bardzo zadowolony z zakupu tego obiektywu.
    400D, Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów