Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Tamron 17-50 do 300D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista Zobacz posta
    Ja z tego powodu kupiłem Sigmę 18-55 f2.8. Tutaj

No moje zdanie było takie, ze ta Sigma coś ją kupił miała bardziej nieprzewidywalny AF od Tamrona... Moze akurat dany egzemplarz na Twojej puszce chodził lepiej, i tak wyszło jak wyszło
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja mam Tamronika 17-50 od Cichego i jestem z niego zadowolony! Czasami przy 17 gubi się, ale nie tak często. Wiadomo, że za te pieniądze nie można chcieć tego co ma 17-40.

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No moje zdanie było takie, ze ta Sigma coś ją kupił miała bardziej nieprzewidywalny AF od Tamrona... Moze akurat dany egzemplarz na Twojej puszce chodził lepiej, i tak wyszło jak wyszło
    Jak sprzedawałeś te sigmę to twierdziłeś ze lepsza od Tamrona

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzypol Zobacz posta
    Czasami przy 17 gubi się, ale nie tak często. Wiadomo, że za te pieniądze nie można chcieć tego co ma 17-40.
    To nie Tamron się gubi tylko AF w body 300D/350D jest kiepski.Wiadomo, że za te pieniądze nie można chcieć tego co ma 5D
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

zis
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    To nie Tamron się gubi tylko AF w body 300D/350D jest kiepski.Wiadomo, że za te pieniądze nie można chcieć tego co ma 5D
    No niby prawda ale dlaczego moja 350D nie gubila sie na kicie, sigmie 18-125 i stalce 50/1.8 ??

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Generalnie te jasne Tamrony potrzebują dokładnego AF w body.Sam Cichy może potwierdzić ze Tamron 28-75 na 350D może ustawić ostrość za każdym razem gdzie indziej.Na 5D stwierdził ze trafność zestawu była na poziomie 99% jak nie 100%. Coś w tym twierdzeniu ze to wina AF body musi jednak być.

U mnie na KITcie ,Sigmie 70-300 i stałce celność miałem w większości bezbłędną.Jedynie w ciemnych pomieszczeniach bez wspomagania z lampy zdarzały się rozjazdy.Tak samo mam teraz z Tamronem.W dobrych warunkach jest wszystko w jak najlepszym porządku a w warunkach gorszych zdarza się czasami pudło.

Ogólnie polecam go każdemu kto chce mieć jasne szkło za rozsądne pieniądze.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zis Zobacz posta
    Przez 3 dni nic innego nie robilem tylko testowalem go na wszystkie sposoby i ...
    A trzeba było wyjść na dwór przy przyzwoitym świetle i zrobić kilka normalnych zdjęć:-)

Generalnie te jasne Tamrony potrzebują dokładnego AF w body.Sam Cichy może potwierdzić ze Tamron 28-75 na 350D może ustawić ostrość za każdym razem gdzie indziej.Na 5D stwierdził ze trafność zestawu była na poziomie 99% jak nie 100%. Coś w tym twierdzeniu ze to wina AF body musi jednak być.

Ogólnie polecam go każdemu kto chce mieć jasne szkło za rozsądne pieniądze.
    Testy szkła (AF) na body z najniższej linii, w kuchni, przy sztucznym świetle (pewnie jedna żaróweczka 60W) za oknem ciemno jak w d... nie ma sensu!!!
    50D Kit, canon 400 F2.8 L
    http://www.jaroslawwlazly.pl

zis
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bigjon Zobacz posta
    A trzeba było wyjść na dwór przy przyzwoitym świetle i zrobić kilka normalnych zdjęć:-)

Testy szkła (AF) na body z najniższej linii, w kuchni, przy sztucznym świetle (pewnie jedna żaróweczka 60W) za oknem ciemno jak w d... nie ma sensu!!!
    Skad ta pewnosc ze nie robilem na przyzwoitym swietle ? Podejrzewasz ze 3 dni siedzialem w kuchni przy sztucznym swietle ? ;-)
    A wracajac do testu to z mojego pkt widzenia test tamrona na body ktore posiadam z jakiej by linii nie bylo ma sens gdyz to chyba ja mam miec satysfakcje z tego ze wszystko dziala. Ja wierze ze Tamron jest dobry ale akurat gryzie sie z moim 350D i to w obojetnie jakim swietle zastanym. Akurat pokazalem fotki z kuchni bo tu byl najwiekszy rozrzut miedzy 17/2.8 a 50/2.8 i tak na marginesie to AF byl wspomagany lampa sigma 500 DG super.

Zreszta dzis podpialem do swojego body 4 obiektywy. Innego Tamrona 17-50, 2 sigmy 18-50/2.8 i canona 28-105 3.5-4.5 USM.
    AF zawsze w pkt wystepowal tylko w canonie. W pierwszej sigmie wszystkie fotki (ciemny fotograficzny sklep BPFoto) byly ze zle zlapana ostroscia, w drugiej bylo juz lepiej ale wystepowal konsekwentny BF (do skorygowania pewnie). A Testowany dzis Tamron byl gorszy od tego ktorego odeslalem.

Watpilbym w swoje umiejetnosci w lapaniu ostrosci w pkt ale obiektywy ciemniejsze niz 2.8 nie sprawialy z moim body problemow wiec da sie. Zaczynam wiec dochodzic do wniosku ze moze lepiej sprzedac canona 350D i wejsc w inny system Ewentualnie moze znajde w koncu obiektyw, ktory sie w miare zgra a kiedys zmienie 350D na 30D.

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Między innymi z powodu tamrona 17-50, zmieniłem 350 na 20d, ale ten fakt nie wpłynął na lepszą pracę AF (mówię tu o szerokim kącie i przy dobrym świetle), więc nie należy winić 350-tki za ten stan rzeczy.
    Ostatnio edytowane przez szandor ; 25-10-2006 o 18:05
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Między innymi z powodu tamrona 17-50, zmieniłem 350 na 20d
    sczerze zazdroszczę;
    a tak z ciekawości jakie miałeś inne powody? jeśli można spytać ... (sam mam 300d)
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów