Ja mam Tamronika 17-50 od Cichego i jestem z niego zadowolony! Czasami przy 17 gubi się, ale nie tak często. Wiadomo, że za te pieniądze nie można chcieć tego co ma 17-40.
Generalnie te jasne Tamrony potrzebują dokładnego AF w body.Sam Cichy może potwierdzić ze Tamron 28-75 na 350D może ustawić ostrość za każdym razem gdzie indziej.Na 5D stwierdził ze trafność zestawu była na poziomie 99% jak nie 100%. Coś w tym twierdzeniu ze to wina AF body musi jednak być.
U mnie na KITcie ,Sigmie 70-300 i stałce celność miałem w większości bezbłędną.Jedynie w ciemnych pomieszczeniach bez wspomagania z lampy zdarzały się rozjazdy.Tak samo mam teraz z Tamronem.W dobrych warunkach jest wszystko w jak najlepszym porządku a w warunkach gorszych zdarza się czasami pudło.
Ogólnie polecam go każdemu kto chce mieć jasne szkło za rozsądne pieniądze.
50D Kit, canon 400 F2.8 L
http://www.jaroslawwlazly.pl
Skad ta pewnosc ze nie robilem na przyzwoitym swietle ? Podejrzewasz ze 3 dni siedzialem w kuchni przy sztucznym swietle ? ;-)
A wracajac do testu to z mojego pkt widzenia test tamrona na body ktore posiadam z jakiej by linii nie bylo ma sens gdyz to chyba ja mam miec satysfakcje z tego ze wszystko dziala. Ja wierze ze Tamron jest dobry ale akurat gryzie sie z moim 350D i to w obojetnie jakim swietle zastanym. Akurat pokazalem fotki z kuchni bo tu byl najwiekszy rozrzut miedzy 17/2.8 a 50/2.8 i tak na marginesie to AF byl wspomagany lampa sigma 500 DG super.
Zreszta dzis podpialem do swojego body 4 obiektywy. Innego Tamrona 17-50, 2 sigmy 18-50/2.8 i canona 28-105 3.5-4.5 USM.
AF zawsze w pkt wystepowal tylko w canonie. W pierwszej sigmie wszystkie fotki (ciemny fotograficzny sklep BPFoto) byly ze zle zlapana ostroscia, w drugiej bylo juz lepiej ale wystepowal konsekwentny BF (do skorygowania pewnie). A Testowany dzis Tamron byl gorszy od tego ktorego odeslalem.
Watpilbym w swoje umiejetnosci w lapaniu ostrosci w pktale obiektywy ciemniejsze niz 2.8 nie sprawialy z moim body problemow wiec da sie. Zaczynam wiec dochodzic do wniosku ze moze lepiej sprzedac canona 350D i wejsc w inny system
Ewentualnie moze znajde w koncu obiektyw, ktory sie w miare zgra a kiedys zmienie 350D na 30D.
Ostatnio edytowane przez szandor ; 25-10-2006 o 18:05
Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...