Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Wizjer kątowy do makro?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej3k Zobacz posta
    Kup ale tylko wówczas jeśli alternatywą jest polegiwanie na brzuchu a nie masz ze sobą saperki żeby wykopać jakieś wgłębienie
    tez mam i generalnie jest ok.. z minusów - czasem od "intensywnego patrzenia" okular lubi zaparowac ;-)

do tego i tak przez wiekszosc czasu trzeba siedziec zgietym w pol - srednio wygodna pozycja.. dlatego kupilem zamiast niego zigview s2 - dopiero tu jest pelnia szczescia
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 01-04-2009 o 13:37

Domyślnie

Ja dzisiaj robiłem zdjęcia nad wodą w parku. Ukształtowanie terenu i jego stan nie pozwolił mi na wygodne położenie się. Musiałem przyjąć eXtremalną pozycję Lewą stopę, kolano i dłoń podtrzymująca obiektyw od dołu podparłem na palikach wbitych przy brzegu. Wystarczyło żeby palik pod kolanem albo stopą zachwiał się albo ułamał i bym zwalił się do wody bez szansy na uratowanie sprzętu. Dlatego pomyślałem o wizjerze kątowym. Zig fajna rzecz. Ciekawi mnie jak się sprawdza ten wyświetlacz przy świetle dziennym i przy kadrowaniu
    Kilka Canonierek i rurek.
    Zapraszam www.ozminfoto.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soviet Zobacz posta
    Zig fajna rzecz. Ciekawi mnie jak się sprawdza ten wyświetlacz przy świetle dziennym i przy kadrowaniu
    ja go uzywam na kabelku (jest w zestawie) - przy ostrym sloncu faktycznie jest malo czytelny ale mozna na niego jakas oslonke zalozyc, oslonic reka/czapka i powinno byc OK :-)

zreszta w popoludniowym sloncu i tak sredni jest sens fotografowac ;-)

obraz jest transmitowany w czasie rzeczywistym - wazna rzecz przy fotografowaniu przyrody :-) .. kazdorazowo mozesz do dopasowac do konkretnego obiektywu - masz zawsze 100% tego co widzisz przez wizjer :-)

z minusów - wykonanie jest badziewne - plastik trzeszczy i jes to naprawde irytujace.. ale jak na razie to jedyny (pomijajac cene) minus..

ale od kiedy zima klaczalem przez 1,5h w sniegu przy wizjerza katowym - chwale sobie ten gadzecik :-)

Domyślnie

Dziękuje za opinie
    Pozdrawiam
    Kilka Canonierek i rurek.
    Zapraszam www.ozminfoto.com

Bywalec Awatar serbio
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Elektroniczny wizjer Zigview S2 dostępny jest w trzech wersjach, przeznaczonych dla różnych typów aparatów:

wersja A - Canon 300D, 350D, 400D, Nikon D50, D70 i D100
    wersja B - Canon D30, D60, 10D, 20D, 30D, 1D, 1D MarkII, 1D MarkII N, Fuji S3 Pro, Nikon D1, D2H, D2X, D200, Pentax *ist (wszystkie wersje), Minolta 5D, 7D i Sony A100
    wersja C - Canon 1Ds, 1Ds MarkII, 5D i lustrzanki analogowe

Ciekawi mnie jak to urządzenie sprawdza się w fotografi analogowej typ wersji C?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serbio Zobacz posta
    Ciekawi mnie jak to urządzenie sprawdza się w fotografi analogowej typ wersji C?
    mysle ze dokladnie tak samo jak w wersji cyfrowej :-) .. to tylko kamera ktora przesyla obraz z wizjera na ekran lcd.. wyzwalanie migawki z ekranika (osobny spust) podlanczane jest do standardowego dniazda wiec tez nie powinno byc problemu :-)

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Używa ktoś może tego właśnie do makro? Dla aparatów bez live view wydaje się do być naprawdę rewelacyjnym rozwiązaniem, do 30D jak znalazł

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów