Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 85

Wątek: Zdjęcia samochodów

Bywalec Awatar Raus
    Miasto
    Nowogard

Domyślnie

Skorzystam z wątku.

Jutro jadę na zlot samochodowy i chciałem trochę pofocić.

Zlot zaczyna się około 10.00 lecz zanim wszyscy się zbiorą to największa część focenia wypadnie między 12.00 a 15.00. Czyli niestety w najgorsze słońce.

W związku z tym pytanie - czy polar to dobry pomysł?

Chodzi mi o to czy dzięki polarowi pozbędę się odblasków na karoserii i czy ogólnie to dobry pomysł
    Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Polar jak najbardziej dobry pomysł, będziesz mógł sam regulować poziom odbłysków jak będziesz chciał. Poza tym polar obniża ekspozycję o około -1,5 - -2,5, więc jak najbardziej OK na mocne słońce.

PS. Przez szyby też lepiej aparat będzie widział
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Bywalec Awatar Raus
    Miasto
    Nowogard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Polar jak najbardziej dobry pomysł, będziesz mógł sam regulować poziom odbłysków jak będziesz chciał. Poza tym polar obniża ekspozycję o około -1,5 - -2,5, więc jak najbardziej OK na mocne słońce.

PS. Przez szyby też lepiej aparat będzie widział
    Dzięki za odpowiedź.

Tak właśnie myślałem, ale to była tylko teoria bo polara mam stosunkowo od niedawna, a i samochodów też okazji focić nie miałem
    Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Bywalec

Domyślnie

polowkowy szary, ktory nazywam dla takiego zastosowania 'efektem top gear' jest na zloty fur jak znalazl

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

tabaczkowy bardziej pasi

Dopiero zaczyna Awatar Adrianna
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Znalazłam ten temat i mam pytanie odnośnie fotografowania także motoryzacji, ale tym razem motocykli.
    Mam ostatnio większe doświadczenia z motocyklami, gdyż sama planuje zakup i zastanawiam się co może mi pomóc w robieniu fotek, w dośc dużym ruchu(palenia gumy, jazda na tylnym kole etc) podczas zlotu motocyklowego.??
    Czy ktoś z was ma może takowe doświadczenia?

Mam do dyspozycji jak na razie tylko 350d + 28-80USM, więc pewnie będzie trochę zdjęć cropowanych, ale tak czy owak, czy ktoś może mnie poratować jakimiś wskazówkami z własnego doświadczenia? :>
    Dzięki z góry
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Dopiero zaczyna Awatar janekmatrix
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Z własnego doświadczenia wiem że się ufocisz jak szalona a efekt i tak Cię nie zadowoli,z 200 fotek kiedyś wybrałem tylko 4,i tak dobrze zważając na to jakim szkłem robiłem,panning to dość trudna metoda na focenie ale bądź dobrej myśli.Poczytaj pierwsze o samej technice o panningu to Ci troszkę rozjaśni temat.Powodzenia i fotek jak żyleta życzę.
    Ostatnio edytowane przez janekmatrix ; 18-05-2009 o 07:54

|C50D+BG-E2N||C50 f/1.4||S17-70f/2.8-4||T70-300||430EXII||Manfrotto190CXPRO3+496RC2||Nova180AW |

Dopiero zaczyna Awatar Adrianna
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janekmatrix Zobacz posta
    Z własnego doświadczenia wiem że się ufocisz jak szalona a efekt i tak Cię nie zadowoli,z 200 fotek kiedyś wybrałem tylko 4,i tak dobrze zważając na to jakim szkłem robiłem,panning to dość trudna metoda na focenie ale bądź dobrej myśli.Poczytaj pierwsze o samej technice o panningu to Ci troszkę rozjaśni temat.Powodzenia i fotek jak żyleta życzę.
    Dzięki za radę, na zlocie byłam, wysiłki moje do wątku wrzuciłam, ale powiem szczerze, nie cała zabawa motocyklami mnie urzekła, co chciałam uchwycić na zdjęciu, tylko to co dojrzałam potem - emocje ludzi z tyłu i tych , którzy prowadzili te motocykle,
    Ale dziękuje za wskazówki
    CB galeria.KLIK.
    Się uczę.
    350D + GRIP + C28-80USM

Domyślnie

wątek mi zamknęli więc tutaj pozwolę sobie pisać. http://www.canon-board.info/showthread.php?p=655847
    Ok manfrotto ma przyssawki pytanie teraz o samo ramię bo to mi zaprząta teraz głowę. Najchętniej bym kupił, zamiast samemu rzeźbić. A jak już samemu to dałbym jedno mocowanie do auta a resztę punktów podparcia na stalowych linkach (powiedzmy dwie do góry i jedną w dół.

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów