Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85

Wątek: Zdjęcia samochodów

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Zdjęcia samochodów

Witam,

Ostatnio natknąłem się na http://tuningforum.pl/viewtopic.php?t=96142. Fotki seata niczego sobie - fajnie wszystko zrobione i przemyślane. Sciągnąłem sobie zdjęcia, popatrzyłem na właściwości i tutaj pojawia sie moje pytanie- jak w tak dynamicznych zdjęciach (jak 4,5,6) czasy naświetlania wynoszą - 2s, 2.5s oraz 1.3 ? W takim razie jak uzyskał taki dynamiczny efekt ? Interesuje mnie strona techniczna takich zdjęć, bo ja zawsze brałem czasy np 1/60s i podążałem za obiektem.

Pozdrawiam
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Jeśli exif nie kłamie i czas wynosił faktycznie 3 sek to jest to robione ze statywu a koła i tło są kręcone i przyspieszane w PS.

Chyba że wierzysz w następce robocopa potrafiącego zrobić żyletke na 3 sek

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Jak dla mnie to fotki nie sa robione w ruchu. Efekt dynamizmu zostal zrobiony w PS'ie. Nie potrafie jakos wymyslic w jaki sposob moznaby zrobic takie fotki przy takich czasach w ruchu... moge sie mylic oczywiscie... mieszka sie na prowincji to i czasem jest sie do tylu ze wszystkim

Jak dla mnie wiecej w tym PS'ucia niz faktycznej fotografii, ale ostateczny efekt bardzo fajny.

EDIT:
    Coby nie pisac nowego postu znalazlem w miedzyczasie kilka tutków do PS'ucia:
    http://www.saberfusion.com/carmotion.php
    http://www.emmettlollis.com/tutorial...ion-effect.asp
    Ostatnio edytowane przez chyrek ; 20-10-2006 o 10:35
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    Jeśli exif nie kłamie i czas wynosił faktycznie 3 sek to jest to robione ze statywu a koła i tło są kręcone i przyspieszane w PS.

Chyba że wierzysz w następce robocopa potrafiącego zrobić żyletke na 3 sek
    To na pierwszy rzut oka widac, przy takich skreconych kolach to na pewno by cos odplynelo

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Btw, jak sobie przeglądam http://www.autogaleria.pl/tapety/audi.php?page=3 to sie zastanawiam jakim sprzętem oni robią te zdjęcia, ze są takie inne i czy dużo ps w tym jest.

Pierwsza próba tak na szybko Kurcze, wziąż nie ma tu tej jakości jak u tych z autogalerii :/
    Ostatnio edytowane przez Voith ; 20-10-2006 o 11:15

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Potki pokazane na poczatku sa rzeczywiscie troche nienaturalne.. ale w ogolnosci to takie efekty sa normalne przy duzych predkosciach. Przy panoramowaniu z niewielkiej odleglosci roznice predkosci liniowa vs katowa moga byc tak duze, ze klamka jest ostra jak zyletka, a swiatla kompletnie rozmyte

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

jakies 8 minut w PS'ie przed chwila na pierwszym lepszym zdjeciu... fotki przed i po. Kilka klokniec i mozna uzyskac bardzo zblizony efekt. Wszystko to kwestia ujecia i tla fotki. Potem tylko dluzsza obrobka na kompie i wychodza cudenka
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

O proszę Ktoś jeszcze ?

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

no to jeszcze raz... tym razem 14 minut w ps'ie i inna fotka, duzo lepiej pasujaca do tego typu "produkcji"...
    Łukasz Chyrek

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Dlaczego te wszystkie zdjęcia samochodów mają taką piękną jakość ???

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów