Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 85

Wątek: Zdjęcia samochodów

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Nie chodziło mi o to, jak to będzie wyglądać, ale czy powinno się na forum pisać nazwy magazynów.
    No więc dopóki jest to okazjonalna twórczość forumowicza (nie akurat pierwszy czy następny post!) związana z tematem forum czy wątku, szczególnie z wartością dodaną (praktyczny poradnik) a nie reklamą samego pisma to chyba wszystko ok? Dziękuje zresztą modom, bo chyba podobnie to widzą.

Przy okazji chętnie bym się dowiedział o podobnych publikacjach innych forumowiczów. Chyba, że jest to tak nieokazjonalne jak np. kol. Sergiusz i publikacje w "Lustrzance". Ale nie widziałem takiego tematu...

On topic, quins, to co pokazujesz to raczej CGI i to w wydaniu mocno do dopracowania. IMO ma to tyle wspólnego z fotografią co jazda na kompie we Flat Out czy NFS a w realu z wbiciem się w niepalne ciuszki, kask, ciasny fotel i start w jakimkolwiek rajdzie...to jazda autem i to?

Ale, ale wygląda, że jest już dostępne e-wydanie (np.dla ekspatów), na papierze pewnie w weekend. Ciesze się niezmiernie, bo materiał trafił na okładkę!

Na stronie jest też zapowiedź i fragmenty artykułów.
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Domyślnie

znalazlem ze 4 watki o rigach ale jakos wsio umarlo ...............

moze tak lekko ozywic temat , bo wlasnie skladam jednego riga no w sumie drugiego ale pierwszego wagi lekkiej :P .................

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Pokaż jakieś zdjęcia tych twoich rigów bo sam myślę nad czymś takim ale jeszcze zbieram sie w sobie do tego.

Dopiero zaczyna

Domyślnie Amotorski Rig shot jak?

W necie mnóstwo jest rig shotów, przykład: http://www.statywy-samochodowe.pl/us...oto/img_15.jpg Są do tego specjalne statywy, jednak nie jestem skłonny wydać 1500 pln żeby zrobić kilka zdjęć samochodu Czy ktoś próbował "domowych metod" robienia rig-shotów? Mój pomysł to jechać innym pojazdem o zbliżonej prędkości do pojazdu fotografowanego i wtedy strzelać, aczkolwiek nie wiem jak z tym w praktyce, wiadomo że dla ekstremlanie długich czasów to nie wyjdzie, ale przy trochę krótszym czasie coś z tego powinno wyjść W wolnej chwili popróbuje i dam znać w międzyczasie zapraszam do dyskusji osoby które mają jakieś inne pomysły

Pozdro.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Haimon Zobacz posta
    Mój pomysł to jechać innym pojazdem o zbliżonej prędkości do pojazdu fotografowanego i wtedy strzelać, aczkolwiek nie wiem jak z tym w praktyce, wiadomo że dla ekstremlanie długich czasów to nie wyjdzie, ale przy trochę krótszym czasie coś z tego powinno wyjść
    Tak to się, mniej więcej, robi. Aby zminimalizować drgania i nie stwarzać niepotrzebnych zagrożeń raczej przy małych prędkościach. Przydatna będzie też stabilizacja w obiektywie (tryb 2, tylko pion).

P.S. To zdjęcie z linku wygląda na mocno poprawione w szopce, ale rozumiem że to tylko przykład.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Zdjęcie z samochodu jadącego obok nawet w 1/10 nie jest podobne do tego co wychodzi przy zastosowaniu riga. Niestety trzeba wybulić trochę kasy jak chce się robić fotki takie jak podałeś.
    Podpisy kłamią

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Haimon, poszukać na forum się nie chciało ?
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=15551

Bywalec

Domyślnie

Przykładowe zdjęcie zrobione z drugiego samochodu. Bez obróbki.

6D mkII; 1D mkIII; 500D; S12-24; C 50 f1.8; S 8mm f3.5; C 35L f1,4; C135L; S 24-105; było: S 14 f2,8; C 24-105L f4; C70-200L f4 IS; 5D mkII;

Coś już napisał Awatar m2k
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrek Zobacz posta
    taa.... wszystko ok ale po co bawic sie takie akrobacje i manewry skoro i bez tego mozna zrobic w ps'ie niemalze identyczne fotki. I nie musisz zadnych korekt robic, niczego tuszowac... Jesli komus sie chce w takie rzeczy bawic to prosze bardzo... ale wg mnie bardzo zadowalajace efekty mozna uzyskac ze zdjecia statycznego przerabianego w ps'ie. Zreszta zerknij na moje przyklady... zadna z tym filozofia, siedzialem doslownie kilka chwil przy szopie i wynik calkiem fajny.
    Takie foty robi sie z rigiem. Ktos dalej pisal, ze slabo sie koleguje z PSem. Niestety mistrzowska znajomosc tego softu to podstawa w takich zdjeciach. A propos Tomka Olszowskiego, to jest on moim kumplem i kilka razy razem fociliśmy samochody, wiec widzialem, jak sie to robi, jakiego uzywa sprzetu i jak obrabia foty! Jest zdolny i ambitny.
    Odnosnie "po co sie bawic...", to bardzo trudno w PS uzyskac wiarygodne rozmazanie radialne felg jadacego 5km/h auta, stad robi sie takie tricki :-)

fota 1
    fota 2

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów