Czesto takie fotki sa robione z drugiego auta, ktore jedzie obok...
Jedyne co mnie ciekawi to jak na fotkach 1/2 takie fajne swiatlo... uzyskal... wie ktos ?
Czesto takie fotki sa robione z drugiego auta, ktore jedzie obok...
Jedyne co mnie ciekawi to jak na fotkach 1/2 takie fajne swiatlo... uzyskal... wie ktos ?
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa
sorki wtrące sią bo widze ze niedoczytane tam macie do końca i spekulacje i pomysły i burza muzgoof...te fotki sa robione ze statywu....co wystaje z okna tegoż seata., samochod jest w czasie jazdy i lampy miasta go oswietlaja(wszystko wyjasnione jest tam)..a reszta macana w szopie i to genialnie macana. na końcu tego wątka z seatem jest fota w oryginale...http://img468.imageshack.us/img468/7200/dsc4310hy8.jpg
facet ma dar do szopy nie ma co![]()
taa.... wszystko ok ale po co bawic sie takie akrobacje i manewry skoro i bez tego mozna zrobic w ps'ie niemalze identyczne fotki. I nie musisz zadnych korekt robic, niczego tuszowac... Jesli komus sie chce w takie rzeczy bawic to prosze bardzo... ale wg mnie bardzo zadowalajace efekty mozna uzyskac ze zdjecia statycznego przerabianego w ps'ie. Zreszta zerknij na moje przyklady... zadna z tym filozofia, siedzialem doslownie kilka chwil przy szopie i wynik calkiem fajny.
pzdr,
Łukasz Chyrek
canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...
Mój fotoblog www.chyrek.com.pl
Witam
Macie jakieś sprawdzone sposoby na cykanie zdjęc samochodom. Mam do dyspozycji 350D,niestety tylko kita i pare karasolek+68ws myslalem nad ustawieniem tego w blokowym podziemnym garazu fajny klimat. Ale nie mam za bardzo pomysłu jak lampy poustawiać, co jeszcze jest potrzebne wiec prosze o jakieś wskazówki oprócz żebym sam pokombinował bo napewno bede to robilZdjęcia na allegro ale i dla siebie chce wycisnać ile sie da...
Pozdrawiam i dziekuje !!!!
mylicie się panowie...
zxdjecia w ruchu sa robione zapomoca RIGa...8)
a Tomek fotki robi i obrabia naprawde niezle![]()
Ostatnio edytowane przez MIC_a ; 16-06-2008 o 14:42
Canon 40D + 17-40L + C50/1.4 + 430EX + HOYA HMC
Canon G5 + jakies filtry + duży plastikowy statyw
HAMA DEFENDER 200
Parę m-c temu ktoś na allegro sprzedawał, chciał za konstrukcję ok. 700 zł
A potem w ps`ie trzeba zrekonstruować kawałek, który zasłonięty był przez wysięgniK;]
Pozdrawiam,
Michał
ja tam sobie sam planuje zbudowac![]()
Canon 40D + 17-40L + C50/1.4 + 430EX + HOYA HMC
Canon G5 + jakies filtry + duży plastikowy statyw
HAMA DEFENDER 200
Przy zdjęciach z RIG`a prędkość jest mała, bo ok 5 km/h to możesz zbudować coś żeby stabilnie się trzymało, a pod aparatem biegniesz z wózkiem z poduszkami:]
Pozdrawiam,
Michał