Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: sklejanie zdjęć w PS

bialy94
    Guest

Domyślnie sklejanie zdjęć w PS

Witam wszystkich :smile:
    Chciał bym stworzyć w PS logo na moją strone. Ma mieć wymiary jakieś 800x100 i chce w nim zawrzeć pewne części z moich róznych fotek i ładnie to jakoś skomponować. Problem w tym że nie wiem jak z tym pracowac, tzn chodzi mi o to aby móc np. skopiować część lub całe jakieś duże zdjećie, wrzucić je tam, zeskalować do odpowiednich rozmiarów ewentualnie cos przyciąć, obrócić itp.
    Jak kopiuje jakieś duże zdjęcie i wrzucam do tej warstwy z logo to potem nie moge jakoś elastycznie dopoasować sobie jego rozmiarów itp... Jak to zrobić??

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kopiujesz fotki na poszczególne warstwy (select->all i Move Tool (V) - jeśli przeciągniesz z wcisniętym shift to fotka się sama wycentruje na nowej warstwie). Potem dla warstwy do skalowania robisz Select->All i w Edit->Transform skalujesz do woli uzywając np. Distort. Na koniec robisz Flatten Image albo merge visible.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

bialy94
    Guest

Domyślnie

dzięki, wszystko działa ładnie, poza tym że jak kopiuje zdjęcie na nową warstwe (z wcisniętym Shift) to zdjęcie nie dopasowuje sie do jej rozmiaru tylko ma orginalny rozmiar?? (mam PS CS)

Uprawnienia umieszczania postów