Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Czy jeszcze jest sens zakupić nowego 30v/33v

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Ja przyjąłem zasadę:
    analog to już tylko bw. Nawet mały obrazek. Ziarenka z trixa nie przebije cyfra nigdy.
    Cytat Zamieszczone przez piszczal Zobacz posta
    jeśli analog i zabawa w ciemni to proponuje jednak 6x6, naprawdę wciągająca zabawa od samego początku (kadrowanie wyzwolenie migawki) do końca czyli suszenie wykonanych odbitek
    A po za tym nie trzeba do tego używać pie@#$%$^%o komputera.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Tu bym się co do cen zastanowił. Z porządnym skanem z małego obrazka z takiej provii100F porównać można co najmniej 5D, bo ten ma już sporo pixeli (i tak za mało). Ten aparat kosztuje jakieś 10kzł. Za taką cenę jest naprawdę bardzo dużo rolek dobrego slajdu, wywołania i skanowania. Do tego cały wydatek jest bardziej rozłożony w czasie, a proces skanowania niewiele się tak naprawdę różni od ,,wywoływania'' rawów, zatem można go nie brać pod uwagę jako różnicy.
    Gdybym za jedno lub dwa zlecenia mógł sobie kupić 5D - pewnie bym się nie wachał, ale póki co - analogowo wychodzi mi taniej.
    Tam gdzie nie potrzeba jakości - małe obrazeczki na www czy do małego formatu katalogu - robię małą cyferką 350d, toto się nawet zwróciło (-:

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów