Pokaż wyniki od 1 do 10 z 68

Wątek: o żesz ty .... w morde.... :) ptaki! [Miguel Lasa]

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Zauważ łaskawie, kolego, bezsens, butę i arogancję w twierdzeniu "tylko najdroższy sprzęt". To się trochę wpisuje w kontekst "nie masz kasy to spadaj biedaku" a to już zaczyna być nawet obraźliwe.

Znam kilku zawodowych fotoreporterów posiadających wcale nie "najdroższy sprzęt". Znam kilka osób trudniących się fotografią ślubną - też nie mają najdroższego sprzętu. Czy to oznacza, że robią gorsze zdjęcia?

Może i nie te czasy pijesz do mojego wieku? - wstydził byś się, taki stary nie jestem (wypadało by ujawnić swój wiek ). Nie powiedziałem, że Zenit wystarczy. Protestuję jedynie przeciwko arogancji stwierdzenia "najdroższy i najlepszy" i że bez tego się nie liczysz bo to obłudne. Obłudne bo dające usprawiedliwienie dla knotów. Nie mam "najdroższego i najlepszego" sprzętu i dlatego mam marne zdjęcia, gdybym miał te długie białe to moje fotki byłyby dużo lepsze. Chcesz TAK myśleć? Wolna wola. Z doświadczenia, ze starych czasów, powiem Ci po cichu - to nie tak, to tak nie działa Nawet w tym "nowym", ciągle idącym do przodu świecie.

Dla mnie EOT w tym wątku - z poglądami zwykle nie dyskutuję, mam własne.

EDIT: Słyszałem o pewnym facecie, który chcąc mieć super sprzęt do zdjęć rodzinnych poszedł do sklepu i kupił najdroższy aparat. Problem w tym, że był to aparat do zdjęć podwodnych na dużych głębokościach. I to wcale nie jest żart 8)
    a to zes mnie treraz rozbudzil
    nie interesuje mnie Twoj wiek , jest mi to obojetne ile ty masz latek
    rozmawiam na temat fotografii z ludzmi ktorzy maja ponad 30 lat fotografii za soba i oni tez z przykroscia weszli w system cyfrowy, a tez sa zawodowcami
    nastepna sprawa , a wiem ze juz zekomo dlugo jestes z fotografia zwiazany to sam wiesz ze do kazdego tematu dla zawodowca , a nawet i dla hobbysty jest potrzebny odpowiedni sprzet
    Ze swiat idzie do przodu to myslisz ze kazdy sie w cyfre zaopatrzyl ?? mylisz sie
    mam w posiadaniu bronike z obiektywami , nikona hp 3 tez z obiektywami
    fuji 645 i jeszcze kilka aparatow , ale ze fotografuje ptaki to nie wezme tej fuji na ptaszki , bo nic nie zrobie , zadnego zdjecia , nikona z 300mn , ( bo taki posiaDAM w swoim zbiorze ) moge wziasc , ale nie beda to zdjecia ptakow w locie ,w akcji
    bronike tez moge wziasc bo kupilem obiektyw 500mn tez moge wziasc ale to jest prawie to samo co z nikonem , tylko jakosc inna
    drogimi dobrym aparatem duzego formatu tez jest linhof , ale pytanie powstaje , czy ja moge jego uzyc do ptakkow , bo akurat to fotografuje
    odpowiedz brzmi ze nie i mysle ze tez sie z tym zgadzasz , one sa dobre do portretow , widokow , tak jak ten zenit , mozesz nim zrobic fajne fotki , ale nie wyskoczysz z nim w zawodostwo
    ja fotogerafuje ptaki aparatem 10d i duzo mi w tym aparacie przeszkadza AFi jedo mozolnosc ,ale za to niim mozesz i mozna robic inne zdjecia , typu portret lub widoczek
    tak ze jak to mowia 1 tony piasku nie przewieziesz super sportowym autem , lub ciezarowym samochodem nie pojedziesz na slub , tak to sie przedstawia w fotografii
    Ostatnio edytowane przez fotosc ; 26-10-2006 o 15:21

Uprawnienia umieszczania postów