A jak odróżnić standardową matówkę od matówki precyzyjnej.
Kupiłem używany aparat i jestem ciekaw jaką matówkę mam zamontowaną.
A jak odróżnić standardową matówkę od matówki precyzyjnej.
Kupiłem używany aparat i jestem ciekaw jaką matówkę mam zamontowaną.
MATÓWKA Z KLINEM 45 RASTEREM DO CANON 5D MK II (2490262731) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ktoś wie co ta matówka jest warta? Zależy mi na tym, by dało się ostrzyć na całej matówce jak na eg-s, a nie tylko na klinie, który ma być dodatkowym wspomaganiem. ;-)
5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4
Trochę dziwna ortografia na tej aukcji. Filmik z yt dotyczy wymiany matówki w 60D na matówki Canona. W dodatku sprzedawca do 8 sierpnia na urlopie...
Miałem kiedyś matówki od Rachel Katz z Katz Eye do 20D i 40D, które mogę z czystym sumieniem polecić. Do pełnej klatki jeszcze nie znalazłem nic sensownego poza ofertą Canona, chociaż brakuje mi klinów i rastra. Może ktoś z forumowiczów coś poleci do 5D mk2?
Nie wiedziałem że tylu idiotów jest na świecie, dopóki nie skorzystałem z internetu.
Stanisław Lem
Witam. Mam pytanie żółtodzioba. Chodzi o matówkę ee-s. Wyczytałem, że przy ciemnych szkłach obraz robi się również ciemniejszy. Interesuje mnie samyang 35mm 1.4. Czy na ee-s obraz ciemnieje w wizjerze również kiedy ustawiam przysłone f4 i więcej? Czy to ciemnienie obrazu powiązane jest z maksymalną jasnością danego obiektywu czy z ustawioną przysłoną.
Sorki ale nie miałem do czynienia z tego typu sprzętem.
Powyżej f/2.8 zaczyna się robić ciemniej niż na standardowej matówce. To samo na EG-S. Po prostu są dedykowane pod jasne stałki.
Nie wiedziałem że tylu idiotów jest na świecie, dopóki nie skorzystałem z internetu.
Stanisław Lem