Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: Czy Canon 70-200/4 USM L jest dobry do fotografii cyfrowej ??

Mieszany widok

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja pierwszy raz miałem okazję podpiąć 70-200/4 do 20D i.... byłem oczarowany tym obiektywem. To przez niego postanowiłem zainwestować w dobre szkła bo momentalnie zobaczyłem ile znaczy dobra optyka. Kolorystyka zdjęć, ostrość i szybkość AF do dzisiaj mnie zadziwia w tej maszynce za takie pieniądze. Miałem okazję robić zdjęcia Sigmą 70-300 APO. Optycznie bardzo pozytywne wrażenie, prawie jak ta L-ka do tych 200mm, ale jednak kolory, szybkość, precyzja i trwałość jest zdecydowanie lepsza po stronie L-ki. Choć przyznaję, że za te 900 złociszy to ja lepszego tele nie znam i wszystkim swoim znajomym polecam.
    FOTOINKWIZYTOR

Bywalec

Domyślnie

Pewnego razu byłem na Okęciu, 350D z podpiętą tytułową eLką. W połowie pobytu nagle mi padł aparat. Wyświetlacz pokazywał odpowiednie parametry nastaw, reagował na naciśnięcie spustu migawki, ale nie ostrzył i nie podnosił lustra. Pomogło tylko chwilowe wyjęcie akumulatora. Wydaje mi się, że była to wina aparatu, nie szkła. Ale ze szkła jestem super zadowolony

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

AF nie będzie działał z 350D jeżeli do 70-200/4 podepniesz TC2. Takie cuda to tylko z jedynką są możliwe. Tzn. może działać jeżeli kupisz TC Kenko i zakleisz odpowiednie styki. Ja mam tak "przerobione" TC Kenko 1.4 do 100-400L gdzie przy 400mm robi się f/8. Działa AF choć jest wolniejszy i mniej precyzyjny. Dłużej szuka ostrości, ale przy dobrym oświetleniu nie ma z tym problemu.
    FOTOINKWIZYTOR

Bywalec
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    AF nie będzie działał z 350D jeżeli do 70-200/4 podepniesz TC2. Takie cuda to tylko z jedynką są możliwe. Tzn. może działać jeżeli kupisz TC Kenko i zakleisz odpowiednie styki. Ja mam tak "przerobione" TC Kenko 1.4 do 100-400L gdzie przy 400mm robi się f/8. Działa AF choć jest wolniejszy i mniej precyzyjny. Dłużej szuka ostrości, ale przy dobrym oświetleniu nie ma z tym problemu.
    Dzieki za info, wlasnie tak podejrzewalem
    Pkt 8 regulaminu forum

Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów