huh.
cóż, polskie warunki. ;]
na pocieszenie - w Kaliszu w hali winiary arena:
iso: 800
f: 4
t: 640
![]()
A co z zakresem ogniskowych czy 200 to nie za mało ??
tzn ja w tym sensie mowie... ze idzie lepsze.
jak juz buduja nowe hale to nie zapominaja by tam swiatla takze zainstalowac.
ale coz.
jeszcze dlugo sie bedziemy uzerali z historiami pokroju stadionu slaskiego czy poznanskiej areny, gdzie w zasadzie to trzeba by sie zrzucic i przywiezc wlasne halogeny.
;]
Ja nie żartowałem z tymi gratulacjami. To bardzo dobre światło jak na nasze warunki. W Kędzierzynie, gdzie od niedawna jest bardzo nowoczesna hala z gnazdkami do internetu w podłodze wokół parkietu (nadzwyczaj wygodne jak szybko nadajesz zdjęcia, polecam wszystkim, którzy ew. będą tam fotografować), jest 4,5/500/800 jak dopali Polsat.
jak coś to w kaliszu internet jest w ścianach.
;]
parametry te same - czyli pewnie ten sam projektant.
należy się cieszyć jednym słowem - idzie lepsze.
ps. w kaliszu jest tak ładnie nawet jak polsat nie dopali
ps2: a żeby nie bylo tak fajnie... to najczęściej fotografuje jednak w poznaniu.
a tutaj zdecydowanie nie jest tak fajnie.![]()
z jasnychmiejsc zaskoczył mnie stadion groclinu - idzie tam wyciągnąć 800iso f4 i 1/400.
a powiedzcie czy 70-200 f4 IS jest naprawde tak rewelacyjne jak to pisza na Photozone
bo jest tearaz w cenie 2,8 wiec czy przy tak rewelacyjnej jakosci i IS nie warto kupic f4 IS. kosztuje ok 4 tys a ze stanów pewnie jakieś 3300zł. ma ktoś te szkło i moze obiektywnie potwierdzis te testy z neta?bo wg tego jest on lepszy od wiekszosci stałek na jakichkolwiek ogniskowych
mialem je w rekach nie za dlugo i powiem ci ze jak dla mnie rewela...
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple