Ja rozmawiałem z nim osobiście powiedział, że będzie tak robił dalej, bo chce sobie wypozycjonować stronę i nie zdejmie opisu ze swojej www
/odrazu widać, że gość nie ma pojęcia o pozycjonowaniu, ale to inny temat/
Ja rozmawiałem z nim osobiście powiedział, że będzie tak robił dalej, bo chce sobie wypozycjonować stronę i nie zdejmie opisu ze swojej www
/odrazu widać, że gość nie ma pojęcia o pozycjonowaniu, ale to inny temat/
Sprzęt --> mój zestaw
fotografia ślubna --> www.slub.e-fotografik.pl
świnoujście --> www.e-swinoujscie.pl
??: Moim zdaniem, możesz mieć problem.
Jak znam życie nazwa strony nie jest zdaje sie chroniona (np. patentem lub tym że została ona zastrzezona wyłącznie dla Ciebie)![]()
Polskie prawo dopuszcza instnienie takich samych nazw instytucji, domen, etc (o ile nie są one: chronione znakiem patentowym lub miałyby zostać zarejestrowane w tym samym KRS-ie).
Nazwy bardzo zbliżone lub łudząco do siebie podobne (np. bez www. ...... .pl) - niestety nie podlegają ochronie, więc będziesz musiał nieco pogłówkować albo poprostu "po męsku załatwić" sprawę z facetem.![]()
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
warunek : masz zastrzeżony znak towarowy, firmowy, może to być równierz adres strony ale konkretny a nie podobny - nie bez powodu pewne osoby zarobiły sporo pieniędzy zakładając strony z nazwami dużych firm czy znanych osób i odsprzedając później prawa do nich - tutaj raczej musiałbyś udowodnić przed sądem że facet z premedytacją działa na twoją szkodę - a to już może nie być takie łatwe - jeżeli będziesz się z nim kontaktował rejestruj rozmowy, maile, smsy - co sięda to może później pomóc - najpierw spróbuj się dogadać potem strasz - jak zaczniesz od straszenia gość będzie od razu ostrożny a tak może chlapnie tekst w stylu "i tak cięwykończę" a z tym to już do adwokata i do sądu![]()
USTAWA z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz.U. 1993 Nr 47 poz. 211) Art. 3, 5, 6 i do sądu
Namów znajomego by coś kupił a potem niech zezna, że zamierzał kupic u ciebie bo mu taki adres strony podałeś - a on dokładnie nie pamietał z jakimi końcówkami sie wpisuje.
Możesz walczyc o % od obrotu tej firmy - jeżeli udowodnisz, że ich głównym celem było podszywanie się to nawet do 100% swojej marży od ich obrotu.
Tylko znajdź dobrego prawnika.
Canon 7d | T 18-270 | S 18-35 | C 18-55 | C 50 1.8
Tylko pamietaj o tym, ze tego typu sprawy zazwyczaj trwają bardzo, bardzo długo, a w Polsce jest jeszcze stosunkowo niewielu prawników specjalizujących się w prawie autorskim i pochodnych (no chyba że można to podciągnąć pod Kodeks Handlowy - ale wątpię), a Ci którzy są do najtańszych nienależą - niestety. Tak czy siak - pwodzenia w walce z .....![]()
To wódka? - słabym głosem zapytała Małgorzata. - Na litość boską, królowo - zachrypiał - czy ośmieliłbym się nalać damie wódki? To czysty spirytus. "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow