Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: [35, 50, 85] - wishful thinking?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Drugiego podejscia? Tzn., ze tamto szkielko bylo do d...y i nie spelnialo Twoich oczekiwan? Hmmm... rozumiem - czekasz na cos lepszego
    Zawsze można pomarudzić np. CA mogłoby być mniejsze, narożniki na pełnej dziurze ostrzejsze...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Drugiego podejscia? Tzn., ze tamto szkielko bylo do d...y i nie spelnialo Twoich oczekiwan? Hmmm... rozumiem - czekasz na cos lepszego
    Tak, ale zaznaczam, że mogło chodzić o mój egzemplarz. Nie widziałem tej ostrości co w 85L i 135L. Płacąc taką kasę oczekuje najlepszego. Mój egzemplarz był "tylko" bardzo dobry na 1/4. Na 1.6, 1.8 już ciął stal

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Zawsze można pomarudzić np. CA mogłoby być mniejsze, narożniki na pełnej dziurze ostrzejsze...
    E tam , to jest wlansie takie marudzenie ktore nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia. Brak super ostrosci w rogach na otwartych przyslonach doskwiera tylko i wylacznie przy robieniu testow.

Nawet stosujac regule zlotego podzialu - punkty majorowe nie znajduja sie w samych rogach kadru, ktore tak upodobali sobie roznego rodzaju testujacy.

Takze po co sie tak martwic.

Dobre testy ostrosci sa na stronie:
    http://www.slrgear.com/reviews/zarti...howwetest.html
    Przykladowe szklo:
    http://www.slrgear.com/reviews/showp...ct/148/cat/all

Trojwymiarowy wykres pokazuje rozklad ostrosci na calym kadrze gdzie dokladnie widac kiedy zaczyna sie ta nieostrosc w rogach, najczesciej sa to same krawedzie.
    Prosze zobaczyc sobei Tamrona 17-35 na pelnej klatce 5D przy 17/2.8

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dobre 24mm do pelnej klatki

a w 35mm poki co 35/1.4 jest cud miod orzeszki i w ogole wygrywa u mnie w konkurencji marzen nawet z kolacjo-sniadaniem ze Scarlet Johanson
    To moze sniadanio-kolacja, z sesja zdjeciowa gdzies pomiedzy, przy uzyciu 35 F1.4 oczywisice

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    (...)Na dzień dzisiejszy IMHO tylko Sigma 20/1.8 jest bardzo sensowna.(...)
    Nie wiem miałem do czynienia z jedną i zdjecia mi się bardzo nie podobały - mało kontrastowe, ostrość jako taka dopiero od 8. Widziałem zdjęcia z innej i też szczerze mówiąc z ostrością nie najlepiej. Nie wiem może takie egzemplarze.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów