Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: 400D - problem z lampa

Korba
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szpindek Zobacz posta
    Myśle, że jest to problem softwareowy.
    Ja mam to samo. Jednak mysle ze nie jest to problem softwarowy.
    Moim zdaniem wcale nie jest to problem.
    Ta sytuacja opisana jest wyraznie w instrukcji - zachowanie calkowicie normalne

Nie mam niestety przy sobie polskiej instrukcji ale w angielskiej na stronie 54 jest szare pole w ktorym to jest opisane

Pozdrawiam,
    Robert

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomPo Zobacz posta
    Witam

Zaskaczonie??? W 350D tez masz. Zdjecia seryjne to seria zdjec jedno po drugim z wcisnietym spustem. Nikt nie mowi ze musza byc 3-4 na sekunde. Moga byc dwa na 10s.

pozdro..
    Tomek
    Oczywiśice wszystko jest kwestią nazwania i definicji . Ja troche inaczej rozumiem zdjęcia seryjne ale co tam .

Ja myslę, że jest jak pisał Vitez. Może dochodzić jeszcze kwestia tego, że coś się w środku grzeje i przez to sprawność działania całego układu spada. Ja bym polecał kupić nawet prostą zewnetrzną lampę i nie katować aparatu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

TomPo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja myslę, że jest jak pisał Vitez. Może dochodzić jeszcze kwestia tego, że coś się w środku grzeje i przez to sprawność działania całego układu spada. Ja bym polecał kupić nawet prostą zewnetrzną lampę i nie katować aparatu.
    Witam

Kupuje Canona 430Ex - i tak mialem kupic

PS. Moze jest lepsza lampa w tym przedziale cenowym?

pozdrawiam..
    Tomek

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomPo Zobacz posta
    Witam

Kupuje Canona 430Ex - i tak mialem kupic
    Tylko nie kupuj nic więcej bo w torbie Ci się nie zmieści
    Nova 1 AW to świetna torba na mały aparat (400d) z jednym obiektywem i lampą.
    Mam ją i wszystko było perfect aż wymyśliłem sobie drugi obiektyw

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

@bogist @TomPo
    że tak przy okazji zapytam jak pakujecie aparaty do tej torby...mam takową i pakuję puche lcdkiem w dół....
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

TomPo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VANT Zobacz posta
    @bogist @TomPo
    że tak przy okazji zapytam jak pakujecie aparaty do tej torby...mam takową i pakuję puche lcdkiem w dół....
    Witam

Ja klade aparcik LCD bokiem (do boku torby). Przegroda oddziela mi dol, i tam mam dodatkowe miejsce na np lampe (ktora dopiero kupie).

pozdro
    Tomek
    Ostatnio edytowane przez TomPo ; 20-10-2006 o 15:59

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

@TomPO
    czyli LCD jes do boku torby?? bo niebardzo rozumię "LCD bokiem"......
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Dopiero zaczyna Awatar Nortberg
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A mi sie nie wydaje zeby to byl problem aparatu a zwykle, fizyczne ograniczenie kondensatorka lampy wbudowanej skonfrontowane ze zbyt wysokimi oczekiwaniami.
    Popieram.
    Dodatkowo jak latwo przeczytac w instrukcji obslugi jest napisane ze takie zjawisko ma miejsce jak sie robi serie zdjec, moze rowniez wystapic jak sie lampa nagrzeje.
    Ogólnie po kilkudziesieciu zdjeciach zalecaja 10 minutowe studzenie lampy.

rogal41
    Guest

Domyślnie

kupilem kilkadni temu 400 i mam problem ,czy ty jak robisz zdjecie w full automacie na obiekt kilka metrow niewazne jaka lampa to czy masz na histogramie niedoswietlenie bo u mnie to niewazne czy automat czy manual dopiero jak walne +2 na lampe to dopiero mam pelny histogram

w sumie troche to zle ujolem, czodzi o to ze niewazne jaka lampe zaloze zakladalem 430 mam w posiadaniu i 550 pozyczona flesz na wprost odleglosc 2.5 3 m i jedyne co mam na histogramie to niedoswietlenie i niewazne czy P czy AUTO czy manual , niedoswietlenie i brak ostrosci kolega przyniusl 300 i sa ostrzejsze niz moje z 400. Jezu ale bubla kupilem

no wlasnie ja mam zewnetrzna lampe 430 kilka metrow odleglosci i niewazne auto, P czy manual niedoswietlenie

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To nie problem z lampą tylko ograniczenie samej lampy. Jak dobrze pamiętam to podobnie miałem na 350D. Tylko, że ja zaraz kupiłem 430EX i z wbudowanej lampy korzystam rzadko.

Nie katuj lampki tylko kup zewnętrzną.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów