Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Mój pierwszy zoom pls o pomoc ?

Coś już napisał Awatar anhelli
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeśli chodzi o porównanie do Sigmy to myślę, że wszystko wyjaśnia podsumowanie na optyczne.pl:

Porównanie Sigmy 70-300 APO i Tamrona 70-300 mm pokazuje, że to bardzo podobne instrumenty. Jakość uzyskiwanych z nich obrazów jest zbliżona - wręcz identyczne rozdzielczości oraz prawie takie same zachowanie pod względem komy, astygmatyzmu, dystorsji czy winietowania. Oba obiektywy wykonane są z podobną solidnością, mają prawie identyczne parametry, oba charakteryzują się słaba pracą autofokusa i oba mają funkcję makro. Sigma jest jednak droższa, ale oferuje nam za to lepszą korekcję aberracji chromatycznej, lepszą pracę pod ostre światło, praktyczny futerał w zestawie i gwarancję 2+1 roku. Czy warto za to dopłacić prawie 300 zł? Na to pytanie musicie odpowiedzieć sobie sami.

pozdr.
    Canon 60d + 17-40L + 35 f/2.0

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst
    jak fociłem bociany z dachu domku na wsi to sigma by sie nie wyrobiła...a bocian to szybki ptak nie jest...
    eee tam, znowu bez przesady z tymi bocianami ;-)

w galerii mam pare fotek ptaków wykonanych wlasnie sigma i jakos wyrabiala 8)

pst, sigma ma wolniejszy AF ale jest to odczuwalne tylko jesli ustawiasz ostrosc "od zera".. jesli natomiast np. sledzisz obiekt z ustawionym AF to naprawde nie ma najmniejszych problemow :-) .. gdyby nie to ze potrzebuje dluzszego tele - sigme na pewno bym sobie zostawil :cool:

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów