2,3,4,9 niestarannie dobierasz tło - to że tło jest przepalone to oczywiście minus ale jak się to tło widzi to żal że wogóle cokolwiek widać gdyby pozy na zdjęciach były naturalne robione w biegu można to wybaczyć ale na ustawianych fotach karygodne
11,12 to są zdjęcia ślubne - ja na takich portretach starałem się umieścić gdzieś w tle małżonka ale to subiektywne
8 jak już ktoś to napisał - cienie na twarzach
5 - długo myślałem bo coś mi nie pasowało - ale to chyba kompozycja - droga która wiedzie młodych wstecz a oni patrzą za siebie lepeij gdyby spojżeli na ciebie
4 kadrowałbym do pasa a gdyby pomiędzy nimi pojawił się koniec drogi było by super
wydaje mi się że robiłeś zdjęcia w dzień slubu po południu - lepiej sięumówić z młodymi na dzień później albo nawet tydzień później - młodzi są wtedy wyluzowani, a porę dnia można dobrać w zależnosci od pogody jeśli dzień pochmurny to południe w bardzo słoneczny wczesne popołudnie - jeśli plener trwa godzinkę albo półtorej to można uchwycić różne warunki oświetleniowe ale brak światła nigdy nie da dobrych rezultatów.

Nie zniechęcaj siętylko - PRACUJ