Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Stukot w Body.400D

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

przy lampie też stukocze co pisze nawet w instrukcji obsługi

Uzależniony

Domyślnie

a moze to japońscy inżynierowie aby oszędzić pieniądze zmniniaturyzowali vientamczyków i to oni tam tak chroboczą i wogóle:P

P.S. wcale nie jestem rasistą. to tylko taki głupi tekst który prawdpodobnie zostanie skasowany w klika godzin przez panów moderatorów:P
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    P.S. wcale nie jestem rasistą. to tylko taki głupi tekst który prawdpodobnie zostanie skasowany w klika godzin przez panów moderatorów:P
    I co? Zdziwiłeś się że aż tak nie usuwamy?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    I co? Zdziwiłeś się że aż tak nie usuwamy?
    hehe nawet jak
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Coś już napisał Awatar QBUŚ
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie

A w moim 400D w środku coś ewidentnie latało, wydawany dźwięk na pewno nie pochodził od lampy błyskowej, gdyż było słychać jak jakiś element luźno latał wewnątrz obudowy. Oddałem go na gwarancje ale panowie ze sklepu najpierw sami go dokładnie obsłuchali i nic nie usłyszeli, więc aparat wrócił do mnie nienaruszony i faktycznie nie wydawał już tego dźwięku zresztą dzień przed oddaniem go nie mogłem z niego wydobyć tego (przestraszył się chyba serwisu.W każdym bądź razie działał dobrze i nadal dzieła, tylko raz mi się przywiesił (kiedy przełącznik był na off aparat wciąż działał – i nic w tym momencie nie robił, typu: zapisywanie karty). Ciekawy tylko jestem czy to co tam w środku latało nadal jest w obudowie, czy może wypadło i czy to nie był jakiś ważny element aparatu.

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam

Dokładnie w moim 400D też słyszę taki mały stukot, ale przeczytałem w instrukci, iż to normalne.

Odetchnij głęboko i nic tam nie przykręcaj, bo dopiero zacznie stukać.

Bierz aparat i rób zdjęcia, pokazuj je nam tu na forum.

pozdrawiam

Sylwek
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Sorry za odgrzebanie tematu - tak samo słyszę coś luźnego przy potrząsaniu aparatem - wcześniej tego nie słyszałem - wiem podobno ukatywnił się jakiś czujnik położenia aparatu poziom/pion Natomiast jedna sprawa, której albo wcześniej nie zauważyłem albo teraz się pojawiła. Kiedy trzymam pionowy kadr i zostanie ustawiona ostrość to widać w wizjerze przesunięcie kadru góra - dół (dzieje się to w ułamku sekundy - najbardziej widocznie przy maksymalnym zoomie - obiektyw 17-55). Natomiast nie ma takiego objawu przy ustawianiu ostrości w poziomie (nawet nie góra - dół, ani lewo - prawo). Czy to normalne?
    Ostatnio edytowane przez Barthek1983 ; 23-02-2009 o 16:07

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Hi !

Najprawdopodobniej masz szczęście Jeśli to 17-55 2.8 IS Canona - to działa Ci stabilizacja.

Pozdro!
    KIEV 60 NIKON N80 CANON 40D i szkieł kilka dobrych do zdjęć wilka...
    No Art Just FUN ! http://www.delaa.pl

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeżeli chodzi o odgłos wydobywający się podczas potrząsania body, który przypomina malutką śrubkę (jak od okularów) luźno biegającą w środku obudowy, to standard i należy to olać. Miałem w ręce kilka 400D i stukało, w 40D kolegi też, wreszcie w moim 30D również. Teraz mam 5D i wiesz co? Stuka

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czujniki położenia sa elektroniczne. Era kulki w rurce skończyła sie juz jakis czas temu.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów