Ja to bym napchal waty do srodka.
![]()
![]()
![]()
![]()
Kurde musze tak zrobić,bo u mnie też stuka...
![]()
![]()
Btw.Witam wszystkich w pierwszym moim poście na tym szacownym forum...
Pzdrawiam
Btw 2.
Właśnie instrukcja obsługi...
Czy ktoś wie może,skąd można "zassać" polską wersję,najchętniej wersję Free
ale od bidy,to skłonny jestem pare zeta wywalić.
Ostatnio edytowane przez rtg ; 20-10-2006 o 12:38
Żeby wszystko było jasne i wątek kompletny przepisuję z instrukcji 400D (s.162) co następuje:
"Aparat wydaje dźwięk przy potrząsaniu nim.
- Dźwięk pochodzi z mechanizmu podnoszenia lampy błyskowej. Jest to normalna cecha aparatu."
Najlepiej rzucić nim o ściane to przestanie![]()
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
Też zachodziłem w głowę co mi tak grzechoczę w moim 350D(po dwóch upadkach, bałem się, że coś się stłukło). Potem odkryłem, że to te metalowe cuś, co lampę podnosi. U ciebie jest to samo
Ot taka przypadłość tanich puszek;p
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
Nie tylko tanich w 40D też letko stukocze przy potrząsaniu. Ale jak się pracuje to się tego nie zauważa. Z resztą przy zwykłym przekręcaniu puszki to też jest praktycznie nie słyszalne. W sumie się zastanawiam czy nie można tego wbudowanego ustrojstwa jakoś "zaspawac"? xD Usunął bym te stukające blaszki i wziął zapieczętował na stałe o! :-D
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Ale ja ewidentnie słyszę chrobotanie ze strony wbudowanej lampy. No chyba, ze tam ten czujnik się znajduje :-P
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk