wlasnie wydaje mi sie ze jest to duet do zaakceptowania : 322RC + 141RC - jesli ktos juz posiada 141
[ Dodano: 28-01-2005 ]
No mam w koncu po dlugim poszukiwaniu i testowaniu statyw i glowice ktora mi najbardziej pasuje : czyli taka jak pisalem wczesniej 055ProB i 322RC2. Testowalem w sklepie jakiegos lepszego Silk-a i Velbona Sherp-e - oczywiscie oba nie umywaja sie do 055.
Glowice 322 polecam wszystkim ktorym nie potrzeba precyzji w ustawianiu katow (np.architektura), ma ona cala mase konfiguracji oraz ustawien i jest bardzo poreczna, nie wystaja zadne pokretla, ktore przeszkadzaja w noszeniu, jest lekka, i co najwazniejsze zapiete do tej glowicy 20D z BP i 70-200/f4 stoi jak po viagrzenic nie zjezdza juz przy najlzejszym ustawieniu oporu docisku na kuli.
Jezeli chodzi o cene to kupowal mi gosc, ktory mial dostep do manfrotto po cenach hurtowych i zestaw 055ProB + 322rc2 + pasek402 i przesylka wyszedl mnie 968zl.
Wyslalem tez do kilkunastu sklepow i-netowych , ktore mialy w ofercie frotki zapytania cenowe i najtanszy okazal sie sklep na www.foto.pl (985zl) wszystkie inne mialy cene w granicach 1050 - 1090zl).