nie wglebialem sie szczegolowo w dane statywow ale z tego co piszecie to 190 prob od 055 prob rozni sie tylko max. wysokoscia i ciezarem (no i wiadomo udzwig tez troche mniejszy) a poza tym maja taka sama funkcjonalnosc ?
nie wglebialem sie szczegolowo w dane statywow ale z tego co piszecie to 190 prob od 055 prob rozni sie tylko max. wysokoscia i ciezarem (no i wiadomo udzwig tez troche mniejszy) a poza tym maja taka sama funkcjonalnosc ?
Witam
To ja zapytam. Gdzie w Warszawie można kupić najtaniej 190PROB ?
Pozdrawiam
Najtaniej to chyba wysylkowo z foto7 ale nie wiem czy nadal najtaniej doliczajac koszty przesylki.
Poza tmy na gieldzie foto w niedziele (najblizsza 9.01 bedzie dopiero) 10-14 , Stodola - tam dosc tanio sprzedaje jeden z przedstawicieli Manfrotto.
Poza tym rowniez ludzie polecaja firme Milso http://www.milso.com.pl/ , ze maja dobre ceny.
Spróbuj sklep Foto Kuriera na Rzędzińskiej - to właśnie oni sprzedają w Stodole w niedziele... Dokładne dane na http://www.foto-kurier.com.pl pod linkiem Sklep - ceny mają te same co Foto7 za to nie płaci się za przesyłkę... No i można pomacać...Zamieszczone przez vbel
Witajcie
Widzialem w stopkach ze niektorzy maja 055 proB ale widzialem tez ze jest 055NAT czy mozecie mi wyjasnic czy one sie roznia oprocz koloru, kolcow, i gabki do noszenia ?
Mam okazje (?) kupic 055NAT2 z glowica 029, plytka szesciokatna i paskiem od kobietki ktora uzywala go 4 lata za 750zl-stan zew. w/g fotki bardzo dobry, kobieta twierdzi ze w plenerze byla z nim ok 20 razy reszta to studio i pomieszczenia .
I cholerka nie moge sie zdecydowac czy go wziac - czy dolozyc i kupic nowego 055 prob i jakas fajna glowice (np. 322RC2).
doradzcie cos![]()
pozdr.
Krzysiek
Takie małe sprostowanie- teraz 055 ProB jest sprzedawany z gąbkami na nogch.
sam zdecydowalem, ze jednak doloze 200 zl i kupie nowy zestaw taki jaki potrzebuje czyli 055proB z glowiczka 322RC2![]()
055ProB podobnie jak 190ProB w odróżnieniu do serii NAT nie jest zielony i kolcow nie ma, ale ma za to bardzo przydatną możliwość mocowania kolumny poziomo - co już kilka razy używałem.Zamieszczone przez Chris
Polecam 055ProB. Nat raczej bym nie kupował i nie kupiłem 8) :wink:
[fotolog] faj3r.blogspot.com
[galeria] www.tgf.art.pl
----
EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC
Oraz do gory nogami, co ja kilka razy uzylem ale tylko testowo 8) . A kolce dokupilem sobie... chyba z 20 czy 30zl kosztuje komplet.Zamieszczone przez Fajer
na statyw sie juz zdecydowalem - 055proB
cholera wacham sie jeszcze nad glowica . 322RC2 jest super wygodna, lekka i szybka w obsludze. Obawiam sie czy aby jej zywotnosc nie jest duzo mniejsza niz tradycyjnych ( 141,029) ?
Vitez gdzie tak tanio kupiles te kolce ?
pozdr.
Krzysiek