Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: nie moge obrócić sruby w gripie od 300D

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie nie moge obrócić sruby w gripie od 300D

Takjka w temacie.Niemoge odkrecic gripa od body.krece tym pokretlem ale sruba w srodku sie nie obraca.Grip jest w pozycji pol wykreconej wiec ani niemoge go odkrecic ani przykrecic spowrotem.Niewiem co mam robic.Jestem troche podlamany, bo niedawno kupilem ten aparat z przykreconym gripem i od tamtego czasu go nieodkrecalem.A teraz takie cos Aparat niby sprawny a zdjec robic niemoge ( Pomozcie prosze

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Najprawdopodobniej popsula sie zebatka w gripie. Sprobuj wsunac jakies plaskoszczypy w szczeline pomiedzy gripem a body i odkrecic srube. Moze sie uda.

Domyślnie

no i udalo sie to rozebrac.Niestety okupione to zostalo przepilowaniem sruby mocujacej gripa jak sie okazalo zeby kola zebatego sa kompltenie zmielone.Z checia bym sie dowiedzial co poprzedni wlasciciel z tym robil o_O teraz zastanawiam sie czy gdzie np Zytnia dostane jakies czesci zamienne do tego??

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crater Zobacz posta
    no i udalo sie to rozebrac.Niestety okupione to zostalo przepilowaniem sruby mocujacej gripa jak sie okazalo zeby kola zebatego sa kompltenie zmielone.Z checia bym sie dowiedzial co poprzedni wlasciciel z tym robil o_O teraz zastanawiam sie czy gdzie np Zytnia dostane jakies czesci zamienne do tego??
    Żytnia i ewentualnie serwis w Poznaniu, ponoć mają trochę taniej.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

czy ktos orientuje sie mniejewiecej jaki moglby byc koszt takiej na prawy, bo ci ludzie na zytneij nienaleza do osob skorych do wpolpracy. Opisalem im dokladnie co sie stalo (wiem, bo rozkrecilem i obejzalem) i pytam sie jaki moglby byc koszt naprawy, aoni na to ze musza to obejzec...

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Bo pewnie rozmawiales z kiepsko doinformowana osoba przyjmujaca zgloszenia a nie serwisantem. Wyslij i sie dowiesz.

Tak samo tutaj mozemy sobie gdybac. Moze 30 moze 300.
    ...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Bo pewnie rozmawiales z kiepsko doinformowana osoba przyjmujaca zgloszenia a nie serwisantem.
    Nieprawda. W 90% przypadkow obsluga telefoniczna serwisu na Żytniej nie poda kosztow ceny naprawy.
    Ze zwyklej ostroznosci - klient opowiada cos przez telefon, moze sie to WYDAC znanym problemem a potem po przyslaniu sprzetu okaze sie ze co innego jest uszkodzone i koszt inny - i wtedy problemy z klientem ze koszt inny.

Jesli juz podadza koszt to raczej jakiejs standardowej uslugi a nie naprawy.

Domyślnie

Bo pewnie rozmawiales z kiepsko doinformowana osoba przyjmujaca zgloszenia a nie serwisantem. Wyslij i sie dowiesz.
    Rozmawialem bezposrednio z serwisem, bo stwieridzelm ze z pania z recepcji pewnie niema co sie wdawac w szczegoly.

Pozatym jestem z Wawki, wiec jutro pojade to sie dowiem ile wycena.Ale pytalem sie was bo chodzilo mi raczej o orientacyjna cene.Moze ktos ma z was jakies doswiadczenia w takich sprawch.Ale nic, bedziemy probowac Wazne ze udalo mi sie go odkrecic, a raczej odciac.Miala ostra nerwoke podchodzac do paratu z brzeszczotem pily do metalu :]

Bywalec Awatar roa

Domyślnie

bo ci ludzie na zytneij nienaleza do osob skorych do wpolpracy. Opisalem im dokladnie co sie stalo (wiem, bo rozkrecilem i obejzalem) i pytam sie jaki moglby byc koszt naprawy, aoni na to ze musza to obejzec...
    Nie miewam kłopotów z ludźmi z żytniej. A że muszą obejrzeć to normalne. Vitez dobrze prawi. Przez telefon to można co najwyżej w audiotele zagrać

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pozatym jestem z Wawki, wiec jutro pojade to sie dowiem ile wycena.
    Wycena jest zawsze za darmo. Jedyne co mnie martwi to ktos kiedys wyslal im gripa a oni stwierdzili ze gripow nie naprawiaja. Ale to dawno bylo - moze sie nauczyli...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów