Denerwuje mnie juz ta miska, guma sie rozciaga i suwa sie w dol zakrywajac cala lampe, ostatnio zdarzylo mi sie to podczas fotografowania koncertu. Zmienie to cacko na cos innego:-)
Denerwuje mnie juz ta miska, guma sie rozciaga i suwa sie w dol zakrywajac cala lampe, ostatnio zdarzylo mi sie to podczas fotografowania koncertu. Zmienie to cacko na cos innego:-)
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
kiedys mi o tym kolega powiedzial , ale to zlekcewazylem, no bo po co sa w koncu te paski ?ale jak mi spadl na ziemie aparat , to od tamtej pory paska w zadnym aparacie nie posiadam , pozatym pasek przeszkadza jak mam rozstawiony sprzet przy wodzie , czesto sie zamaczal
![]()
wole bez paska , juz sie przyzwyczailem
a na spacerku w miescie jak chce zrobic zdjecie , to wyjmuje aparat z torby , robie zdjecie i chowam go sppowrotem , tak ze sie zbytnio nie afiszuje ze aparat mam i nie kusze w ten sposob zadnych gosci do zabrania aparatu![]()
Chcialabym kupic glowice Manfrotto 322RC2, ktora mialam okazje uzyc razem ze statywem podczas mojego ostatniego zlecenia, orientujecie sie moze czy ona pasuje do kazdego statywu tej marki?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ostatnio edytowane przez Fotoaparatka ; 11-04-2008 o 21:20 Powód: Automerged Doublepost
To super:-) A trzeba jakas przejsciowke zastosowac, czy od razu sie zaklada na statyw?
Zawsze mozna w opisie znależc jaki gwint ma statyw.Mysle ze Manfrotto stosuje obecnie jeden.W przeszłości stosowano dwa gwinty i przy glowicach były przejsciówki.Aparaty tez miewały dwie srednice gniazd statywowych.Przejsciówka nie jest problemem.Małe,tanie,niezawodne. 322RC mam.B.fajna,ale jak wiekszosc nie do wszystkiego.Szybkie zmiany kadru to jest to.Precyzja,niekoniecznie.Pozdrawiam.