Strona 21 z 21 PierwszyPierwszy ... 11192021
Pokaż wyniki od 201 do 207 z 207

Wątek: [Fotoaparatka] Zapraszam do oceny moich najnowszych zdjęć

Coś już napisał

Domyślnie

Denerwuje mnie juz ta miska, guma sie rozciaga i suwa sie w dol zakrywajac cala lampe, ostatnio zdarzylo mi sie to podczas fotografowania koncertu. Zmienie to cacko na cos innego:-)

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Ja to chyba taka troche meska jestem po patrze prawym okiem
    to ja też chyba trochę męska jestem też prawym okiem patrzę i jak podjęłam próbę lewym to prawe zamykałam i nie było zastawione aparatem, co do paska nie wyobrażam sobie aparatu bez niego
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    [offtop]
    Ciekawa teoria. A moze podeprzec ja jakims praktycznym doswiadczeniem? Ile razy tobie lub twoim bezposrednim znajomym (czyli "kolega od kolegi uslyszal ze jego znajomemu..." odpada) sie odpial?
    Jak juz prawie 4 lata nosze aparat glownie na pasku i to z naprawde ciezkimi lufami - zero problemow, zero stresu by sie odpial. Moze kwestia odpowiedniego zalozenia paska (znaczy zgodnie z rysunkiem w instrukcji a nie z wlasnym widzimisie ).
    kiedys mi o tym kolega powiedzial , ale to zlekcewazylem, no bo po co sa w koncu te paski ? ale jak mi spadl na ziemie aparat , to od tamtej pory paska w zadnym aparacie nie posiadam , pozatym pasek przeszkadza jak mam rozstawiony sprzet przy wodzie , czesto sie zamaczal
    wole bez paska , juz sie przyzwyczailem
    a na spacerku w miescie jak chce zrobic zdjecie , to wyjmuje aparat z torby , robie zdjecie i chowam go sppowrotem , tak ze sie zbytnio nie afiszuje ze aparat mam i nie kusze w ten sposob zadnych gosci do zabrania aparatu

Coś już napisał

Domyślnie

Chcialabym kupic glowice Manfrotto 322RC2, ktora mialam okazje uzyc razem ze statywem podczas mojego ostatniego zlecenia, orientujecie sie moze czy ona pasuje do kazdego statywu tej marki?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ostatnio edytowane przez Fotoaparatka ; 11-04-2008 o 21:20 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotoaparatka Zobacz posta
    Chcialabym kupic glowice Manfrotto 322RC2, ktora mialam okazje uzyc razem ze statywem podczas mojego ostatniego zlecenia, orientujecie sie moze czy ona pasuje do kazdego statywu tej marki?
    Tak, pasuje... Całkiem fajna głowica
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

To super:-) A trzeba jakas przejsciowke zastosowac, czy od razu sie zaklada na statyw?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Zawsze mozna w opisie znależc jaki gwint ma statyw.Mysle ze Manfrotto stosuje obecnie jeden.W przeszłości stosowano dwa gwinty i przy glowicach były przejsciówki.Aparaty tez miewały dwie srednice gniazd statywowych.Przejsciówka nie jest problemem.Małe,tanie,niezawodne. 322RC mam.B.fajna,ale jak wiekszosc nie do wszystkiego.Szybkie zmiany kadru to jest to.Precyzja,niekoniecznie.Pozdrawiam.

Strona 21 z 21 PierwszyPierwszy ... 11192021

Uprawnienia umieszczania postów