coś nie tak??: ?
rozwiewałem wątpliwości co do mojego poprzedniego, (fakt) dosyć niezrozumiałego postu!
o srodkowe '' wplatal '' za duzo![]()
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
franker - po prostu przed wciśnięciem "Wyślij" spróbuj przeczytać
a FOTGRAF to nikoniarzktóry tu robi za V kolumnę
więc się nie przejmuj
Pozdr
Artur
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Właśnie odebrałem z serwisu 400D ( 1. Szumy na zdjęciach, 2. BF z 85/1.8 3. Syfy na matrycy/nie działający układ strzepywania kurzu ).
Po pierwszy zdjęciach, wyszedłem z siebie ... Szumy jak były przy niskich ISO - są, pucha nie dość że nie ostrzy w punkt ( na nieszczęście zostawiłem wraz z 400D, mój obiektyw 85 mm 1.8 ) to jest większy BF niż był a wewnątrz obiektywu ( serwis zasugerował i pozostawienie obiektywu, że niby dostrojąmi ob. do 400D )- kilkanaście pyłków !!!!!! A ich jeszcze 2 tyg. temu, jak przygotowywałem się do ważnych zdjęć - nie było.... A brud na ponoć wyczyszczonej matrycy - jak był - jest.
Ręce opadają do samej ziemi .... Aparatex jeszcze na gwarancji. Będę walczył dalej ...
Nie wydaje mi sie, aby puszka dane np. kalibracji czy padnietych pixeli zapisywala w postaci plikow na dysku a: czy b:Nowsze poza tym juz nie chodza poza tym na DOSie...
...
Slabo szukales
Nie ma zadnego problemu z dostaniem sie do SDK od Canona normalna droga. Jeden formularz i wysylaja maila z linkiem i danymi do logowania. Sciaga sie bardzo szybko. Wszystkiego do sciagniecia jest okolo 100 mega. Choc pewnie malo kto zechce wersje dla appla, wiec w sumie wychodzi nieco mniej![]()
...